Κακοκαιρία «Cassandra»: Προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα – Αγνοείται άνδρας στο Αγρίνιο

Κακοκαιρία «Cassandra»: Προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα – Αγνοείται άνδρας στο Αγρίνιο

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στις πτήσεις στην Κέρκυρα • Πλημμυρισμένοι δρόμοι και πεσμένα κλαδιά και δέντρα στην Αιτωλοακαρνανία, τη Θεσπρωτία και τα Ιωάννινα • Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Cassandra» η οποία πλήττει με βροχές και καταιγίδες τη Δυτική Ελλάδα από το βράδυ της Παρασκευής. Στο Αγρίνιο είναι σε εξέλιξη έρευνες για έναν άνδρα που φέρεται να αγνοείται, ενώ στην Κέρκυρα βλάβες προκλήθηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Στο Αγρίνιο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή της Λεπενούς, στην Αιτωλοακαρνανία, για τον εντοπισμό ενός άνδρα, ο οποίος φέρεται να αγνοείται αφότου παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Στις έρευνες συμμετέχουν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με 14 άνδρες, κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ και ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, λόγω της βροχόπτωσης και της υπερχείλισης χειμάρρων, έχουν προκληθεί προβλήματα στις περιοχές του Στράτου, της Λεπενούς και του Καστρακίου, κοντά στο Αγρίνιο, αλλά και στο Ρίβιο, στη Μαλεσιάδα, στους Αμοργιανούς, στην Πετρώνα και στο Μπαμπαλιό.

Μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς για απομακρύνουν τα φερτά υλικά, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τέσσερις κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Κέρκυρα: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Μεγάλα ύψη βροχής έχουν καταγραφεί στην Κέρκυρα και τους Παξούς από το απόγευμα της Παρασκευής. Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί είναι οι βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ που προκλήθηκαν από κεραυνούς σε διάφορες περιοχές, αλλά και στην πόλη και τα προάστεια της Κέρκυρας. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, η ηλεκτροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί από το απόγευμα, καθώς συνεργεία εργάζονται σε όλο το νησί.

Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισαν δρόμοι, και αυτός μπροστά από το αεροδρόμιο, η σπηλιά, ενώ λύματα ξεχειλίζουν από τα φρεάτια.

Η πυροσβεστική κλήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις για την απομάκρυνσή κλαδιών και δέντρων σε περιοχές, όπως η Μπενίτσα, η Περίθεια ή στην πόλη της Κέρκυρας, καθώς και για απάντληση υδάτων σε ξενοδοχεία και καταστήματα.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στις αερομεταφορές: εξαιτίας της καταιγίδας δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» προγραμματισμένες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Τα αεροσκάφη είτε επέστρεψαν πίσω είτε προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια.

Στην Ηπειρο

Κόνιτσα, Ζαγόρι και Τζουμέρκα επηρεάστηκαν περισσότερο στον Νομό Ιωαννίνων, από την κακοκαιρία. Στη Θεσπρωτία τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στην περιοχή των Φιλιατών.

Στον Δήμο Πωγωνίου έπεσαν δέντρα στον δρόμο προς τον Παρακάλαμο και χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να ανοίξει. 

Στους Φιλιάτες υπήρξε εισροή υδάτων σε ισόγεια καταστήματα ενώ σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων στη Λωρίδα Σαγιάδας όπου βρίσκονται οι μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών της Θεσπρωτίας, όπως και στο δρόμο για το Τελωνείο Μαυροματίου. Καταπτώσεις βράχων καταγράφηκαν και στο Μαυρονέρι.

Πτώσεις δέντρων και κλαδιών, φερτά υλικά που παρασύρθηκαν από μεγάλους όγκους νερού, ήταν άλλα προβληματα που διαπιστώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή και μηχανήματα έργου πολιτικής προστασίας εργάζονταν όλη τη νύχτα για την απομάκρυνσή τους.

Στο Νομό Ιωαννίνων έχουν σημειωθεί καταπτώσεις βράχων και κατολισθήσεις κυρίως σε χωριά της Κόνιτσας, του Πωγωνίου και του Ζαγορίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ, epiruspost.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT