Σαμαριά: Παρατείνεται το μέτρο του μέγιστου αριθμού επισκεπτών στον εθνικό δρυμό

Σαμαριά: Παρατείνεται το μέτρο του μέγιστου αριθμού επισκεπτών στον εθνικό δρυμό

Για ακόμη μία εβδομάδα και έως την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου παρατείνεται το μέτρο του μέγιστου αριθμού επισκεπτών εντός του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, στον νομό Χανίων, στα 1.000 άτομα την ημέρα.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεται το μέτρο του μέγιστου αριθμού επισκεπτών εντός του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, στα Χανιά, στα 1.000 άτομα την ημέρα, μέχρι και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, έπειτα από απόφαση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Για την αποφυγή καθυστερήσεων ή και ακυρώσεων, οι επισκέπτες οργανωμένων ομάδων θα εισέρχονται στον εθνικό δρυμό αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο (https://samaria-tickets.necca.gov.gr/el/checkout).

Με βάση τον νέο Κανονισμό Λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, οι επισκέπτες οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Δρυμού, καθώς και να συμμορφώνονται με τον κανονισμό κατά την είσοδο, έξοδο και παραμονή τους σε αυτόν.

Οι επισκέπτες, σύμφωνα με τον ΟΦΥΠΕΚΑ αναλαμβάνουν παντός είδους ατομική ευθύνη για την ασφάλειά τους κατά την είσοδο και παραμονή τους εντός των ορίων του Εθνικού Δρυμού, αποδεχόμενοι τους κινδύνους, ιδίως σε περιπτώσεις έκτακτων και απρόβλεπτων περιστατικών και οφείλουν να λαμβάνουν οποιαδήποτε μέτρα κρίνουν απαραίτητα για την ασφάλειά τους, όπως ενδεικτικά προστατευτικά κράνη, κατάλληλη υπόδηση, τήρηση αποστάσεων ασφαλείας κ.λπ.

Επιπλέον, οφείλουν να συμμορφώνονται απόλυτα με τυχόν έκτακτες ρυθμίσεις ή απαγορεύσεις εισόδου και παραμονής εντός του Εθνικού Δρυμού, καθώς και, σε κάθε περίπτωση, με τις οδηγίες και υποδείξεις του προσωπικού των αρμόδιων υπηρεσιών ή των αναδόχων αυτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT