Παρίσταναν υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ και έκλεβαν ηλικιωμένους – Πέντε συλλήψεις

Παρίσταναν υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ και έκλεβαν ηλικιωμένους – Πέντε συλλήψεις

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπρατταν τους τελευταίους μήνες κλοπές σε σπίτια σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πέλλας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλοπές σε σπίτια σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πέλλας διέπρατταν τους τελευταίους τέσσερις μήνες τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης, την οποία εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αγρινίου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι ξεπερνά, σύμφωνα με την Αστυνομία, τις 590.000 ευρώ.

Oπως προέκυψε από τις έρευνες της Αστυνομίας, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διαπράξει 21 κλοπές σε σπίτια, από τα οποία είχαν αφαιρέσει 117.150 ευρώ, 5.000 δολάρια, 150 χρυσές λίρες Αγγλίας και διάφορα τιμαλφή, αξίας περίπου 475.750 ευρώ.

Ως προς τη μεθοδολογία της εγκληματικής οργάνωσης, οι κατηγορούμενοι δρούσαν κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, επιλέγοντας διαμερίσματα πολυκατοικιών σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης.

Παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ

Οι κατηγορούμενοι πήγαιναν σε σπίτια ηλικιωμένων και με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου οι ένοικοι να προστατευτούν από ενδεχόμενο κίνδυνο πυρκαγιάς ή υπερθέρμανσης, τους έπειθαν να τοποθετούν χρήματα και τιμαλφή μέσα σε μαξιλαροθήκες και στη συνέχεια τα αφαιρούσαν.

Σε έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί στα σπίτια των κατηγορουμένων, αλλά και σε ξενοδοχεία στην Αλεξάνδρεια και τη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν 1.300 ευρώ, 58 φυσίγγια, δύο πιστόλια με γεμιστήρες, μεγάλος αριθμός τιμαλφών, καθώς και πολλές συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ σε βάρος τού ενός εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καβάλας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT