Ενταση στο ΑΠΘ: Πέντε προσαγωγές – Φυγαδεύτηκε ο πρύτανης

Ενταση στο ΑΠΘ: Πέντε προσαγωγές – Φυγαδεύτηκε ο πρύτανης

Ομάδα ατόμων πλησίασε τον πρύτανη και παρεμπόδισε την έξοδό του από αίθουσα στην οποία πραγματοποιούνταν εκδήλωση

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση και προσαγωγές σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης σε εκδήλωση στην παλιά Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). 

Συγκεκριμένα, στην αίθουσα τελετών της Σχολής πραγματοποιούνταν εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τοπικά μέσα, ομάδα ατόμων τον πλησίασε και του εμπόδισε την έξοδο από την αίθουσα.

Σύμφωνα με τοπικά ρεπορτάζ, η αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν και οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για την έξοδο του πρύτανη από το χώρο. Η αστυνομία μπήκε στην παλιά Φιλοσοφική Σχολή και ακολούθησε ένταση κατά την οποία προσήχθησαν πέντε άτομα. Ο πρύτανης τελικά φυγαδεύτηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των ατόμων διαμαρτυρόταν για την πτώση ενός ασανσέρ σε εστία του ΑΠΘ πριν από μερικές ημέρες. Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα, που παρήγγειλε ποινική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κοινώς επικίνδυνης βλάβης, από αμέλεια, ή της παραβίασης κανόνων οικοδομικής, από αμέλεια.

Αυτή την ώρα ομάδα φοιτητών πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Φιλοσοφικής φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής παρουσίας εντός του ΑΠΘ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT