Δυο συλλήψεις στον Νέο Κόσμο για υπόθεση φόνου στη Σουηδία

Δυο συλλήψεις στον Νέο Κόσμο για υπόθεση φόνου στη Σουηδία

Δύο άτομα που διώκονταν με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονία συνέλαβε η Ασφάλεια Αττικής στο πλαίσιο ταυτόχρονης συντονισμένης επιχείρησης με τις σουηδικές αρχές

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άτομα που διώκονταν με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονία συνέλαβε η Ασφάλεια Αττικής στο πλαίσιο ταυτόχρονης συντονισμένης επιχείρησης με τις σουηδικές αρχές.

Επειτα από ανταλλαγή πληροφοριών με το Τμήμα SIRENE της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, το απόγευμα της Τετάρτης στον Νέο Κόσμο, δύο αλλοδαποί, μία 55χρονη και ένας 37χρονος, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης από τις αρχές της Σουηδίας για ανθρωποκτονία και υποκίνηση φόνου.

Οι δύο συλληφθέντες, μαζί με ακόμα πέντε άτομα που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ταυτόχρονης επιχείρησης στη σουηδική επικράτεια, κατηγορούνται ότι οργάνωσαν και διέπραξαν ανθρωποκτονία σε βάρος οικείου προσώπου του 37χρονου τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Σουηδία.

Εντός της οικίας των δύο συλληφθέντων στην Ελλάδα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, tablet, εγγράφων και ρουχισμού, από τα οποία θα συλλεχθούν πληροφορίες, οι οποίες θα αποσταλούν στις σουηδικές αρχές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT