ΣτΕ: Προσωρινό «φρένο» στις ανεγέρσεις κατοικιών στο παραδοσιακό τμήμα της Κηφισιάς

ΣτΕ: Προσωρινό «φρένο» στις ανεγέρσεις κατοικιών στο παραδοσιακό τμήμα της Κηφισιάς

Προσωρινό «μπλόκο» έβαλε η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας σε οικοδομική άδεια που επέτρεπε την ανέγερση κατοικιών στο παραδοσιακό τμήμα του Δήμου Κηφισιάς επί της οδού Κοκκιναρά, σύμφωνα με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωρινό «μπλόκο» έβαλε η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας σε οικοδομική άδεια που επέτρεπε την ανέγερση κατοικιών στο παραδοσιακό τμήμα του Δήμου Κηφισιάς επί της οδού Κοκκιναρά, σύμφωνα με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν τρία περιβαλλοντικά και πολιτιστικά Σωματεία τα οποία ζητούσαν να ανασταλεί η σχετική οικοδομική άδεια, αφού η δόμηση έχει υπολογιστεί σύμφωνα με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, ενώ δεν έχουν προσμετρηθεί στη δόμηση άλλοι χώροι, όπως είναι τα υπόγεια.

Με την απόφαση 143/2024 η Επιτροπή Αναστολών «πάγωσε» εν μέρει την οικοδομική άδεια για λόγους δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι ανάγονται στην προστασία των όμορων οικοδομών και των περιοίκων, ιδίως ενόψει της άμεσης γειτνίασης του οικοπέδου στο βόρειο τμήμα του με το Α΄ Λύκειο Κηφισιάς.

Ωστόσο, με την ίδια απόφαση επέτρεψε την εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών για την κατασκευή των υπόγειων επιπέδων του υπό την ανέγερση κτιρίου μέχρι την πλάκα της οροφής του Α΄ υπογείου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT