Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: 48ωρη προθεσμία στον ύποπτο αντιδήμαρχο

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: 48ωρη προθεσμία στον ύποπτο αντιδήμαρχο

Από την έρευνα της Πυροσβεστικής προέκυψαν ενδείξεις ότι το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου βρισκόταν κοντά στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς καπνίζοντας τα μελίσσια του, παρά το γεγονός ότι υπήρχε υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προθεσμία 48 ωρών για να παράσχει εξηγήσεις στους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής ζήτησε και πήρε νωρίτερα σήμερα ο αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, για την καταστροφική πυρκαγιά της 29ης Σεπτεμβρίου.

Μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης και έπειτα από αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού που συγκέντρωσε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), ο εισαγγελέας Κορίνθου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το κακούργημα του εμπρησμού, με βασικό ύποπτο τον 70χρονο αντιδήμαρχο.

Ο τελευταίος, συνοδεία δύο δικηγόρων, έλαβε αντίγραφα της δικογραφίας και ζήτησε 48ωρη προθεσμία για να παράσχει ανωμοτί εξηγήσεις.

Ο αντιδήμαρχος είναι ύποπτος για την καταστροφική πυρκαγιά της 29ης Σεπτεμβρίου που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανδρών και κατέκαψε 71.000 στρέμματα δάσους. Από την έρευνα της Πυροσβεστικής προέκυψαν ενδείξεις ότι το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου βρισκόταν κοντά στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς καπνίζοντας τα μελίσσια του, παρά το γεγονός ότι υπήρχε υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 4).

Η παρουσία του 70χρονου στο σημείο εκδήλωσης της φωτιάς προκύπτει από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος αρχικά τουλάχιστον φέρεται να δήλωσε ότι είδε και άκουσε το αυτοκίνητο του υπόπτου να κινείται στην περιοχή όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος, που σημειωτέον ενημέρωσε την Πυροσβεστική για την έναρξη της φωτιάς, φέρεται αρχικά να απέκρυψε από τα στελέχη της Πυροσβεστικής ότι βρισκόταν στο σημείο και μόνο έπειτα από τρία εικοσιτετράωρα παραδέχθηκε την παρουσία του στην περιοχή.

Μέσω των συνηγόρων του πάντως, ο ύποπτος αρνείται την ανάμειξή του στην καταστροφική πυρκαγιά, κάτι που αναμένεται να επαναλάβει και ενώπιον των στελεχών της Πυροσβεστικής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT