Πνιγμός η αιτία θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ

Πνιγμός η αιτία θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ

Αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων – Διαψεύστηκαν κατηγορηματικά οι πληροφορίες για ευρήματα στο σπίτι του 31χρονου αθλητή

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του 31χρονου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Τζορτζ Μπάλντοκ. Αυτό προέκυψε από τη νεκροψία που διενήργησε χθες ο ιατροδικαστής.

Στο πόρισμα γίνεται αναφορά σε «πνιγμό εντός ύδατος», εύρημα συμβατό με την εικόνα του άτυχου ποδοσφαιριστή μετά την ανάσυρσή του από τον πυθμένα της πισίνας.

Αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να αποσαφηνιστεί τι προκάλεσε τον πνιγμό του νεαρού αθλητή. Οπως, για παράδειγμα, εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή όχι. Στον χώρο της πισίνας εξάλλου βρέθηκε ένα άδειο μπουκάλι βότκας. Πληροφορίες, ωστόσο, για άλλα ευρήματα στον χώρο διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από επίσημα χείλη. Επιπλέον, το βίντεο από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται εγκατεστημένη σε διαμέρισμα του ίδιου οικοδομικού συγκροτήματος δεν έχει –κατά πληροφορίες– καταγράψει εικόνες ικανές να συνδράμουν την αστυνομική έρευνα.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ εντοπίστηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα το βράδυ της Τετάρτης. Τον αναζητούσε η σύζυγός του που βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς παρά το γεγονός ότι την Τετάρτη ήταν τα γενέθλια της κόρης του, εκείνος δεν είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την οικογένειά του. Ανήσυχη η σύζυγος του ποδοσφαιριστή επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Ο τελευταίος πήγε στο σημείο και βρήκε τον άτυχο άνδρα στον πυθμένα της πισίνας. Ειδοποιήθηκαν το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία, χωρίς πάντως οι διασώστες να καταφέρουν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του αθλητή είχε επέλθει περίπου πέντε ώρες πριν από τη στιγμή της ανεύρεσής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπάλντοκ επρόκειτο χθες, μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης, να ταξιδέψει στην Αγγλία, ενώ ένας από τους τελευταίους συμπαίκτες με τους οποίους είχε επικοινωνία πριν επέλθει το μοιραίο ήταν ο Μπαρτ Σένκεφελντ. Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού, ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «σύσσωμη η παναθηναϊκή οικογένεια μαζί με την οικογένεια του δικού μας George, βιώνουμε στιγμές βαρύτατου πένθους. Οφείλουμε όλοι να δείξουμε σεβασμό και να σταθούμε στο πλευρό των οικείων του. Η ΠΑΕ και εγώ προσωπικά απευθύνουμε έκκληση στα ΜΜΕ να εισακούσουν την επιθυμία της οικογένειας και να δείξουν τον δέοντα σεβασμό».

Συντετριμμένοι από τον θάνατο του Μπάλντοκ είναι οι συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική Ελλάδος. Ορισμένοι από αυτούς, μάλιστα, έσπευσαν στο σπίτι του μόλις πληροφορήθηκαν την είδηση του θανάτου του. «Ο George μας, ο συμπαίκτης μας, ο φίλος μας ήταν και είναι οικογένειά μας… Και όταν ένα μέλος χάνεται, ένα κομμάτι λείπει και θα λείπει για πάντα. Σε μια τέτοια στιγμή τα λόγια περισσεύουν… Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν τον πόνο μας για την απώλεια του αδερφού μας. George μας, καλό ταξίδι… Θα ζεις για πάντα μέσα στις καρδιές μας…» έγραψαν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT