Ομόνοια: Σεσημασμένος ο οδηγός του Ι.Χ. με τα εκρηκτικά – Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Ομόνοια: Σεσημασμένος ο οδηγός του Ι.Χ. με τα εκρηκτικά – Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Εντοπίστηκαν εκρηκτικά σε αυτοκίνητο – Κλειστή η Σωκράτους, ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. διενεργεί έρευνα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών είναι –σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ»– ο 38χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, εντός του οποίου αστυνομικοί έχουν εντοπίσει εκρηκτικά, στην περιοχή της Ομόνοιας.

Οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές ενημέρωσης, ο ύποπτος άνδρας έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για υπόθεση ναρκωτικών. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι του είχε επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για ναρκωτικά το 2008, αλλά αποφυλακίστηκε το 2016.

Hταν γνωστός με το μικρό όνομα «Γιώργος» και η υπόθεση του 2008 αφορούσε κατοχή 4 κιλών ηρωίνης και 30 κιλών κάνναβης. Το κρησφύγετό του και οι κρυψώνες του είχαν εντοπιστεί τότε στον Πειραιά και τη Νέα Ιονία.



Ο εν λόγω υπήκοος Αλβανίας εντοπίστηκε και συνελήφθη κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου από την Αμεση Δράση σε αυτοκίνητο που οδηγούσε στην οδό Σωκράτους, στο κέντρο της Αθήνας. Συνελήφθη όπως επίσης και μια 34χρονη γυναίκα που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού.

Εντός του οχήματος έχουν βρεθεί ένα όπλο, μικρή ποσότητα πλαστικής εκρηκτικής ύλης και πυροκροτητές. Το αυτοκίνητο ήταν μισθωμένο από εταιρεία leasing.

Ο συλληφθείς ανακρίνεται από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών που έχει την ευθύνη της προανάκρισης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υποστηρίζει πως το όπλο το είχε για προσωπική του προστασία, ενώ δεν έχει δώσει εξηγήσεις για τα εκρηκτικά.

Ταυτόχρονα, δεν προέκυψε εμπλοκή του σε υποθέσεις αρμοδιότητας του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών καθώς ερευνήθηκε πιθανή εμπλοκή του και σε υποθέσεις της λεγόμενης «νύχτας».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το απόγευμα η κυκλοφορία στην οδό Σωκράτους διεκόπη, ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT