Κύκλωμα στη ΔΟΥ Κέρκυρας: Ερευνα για «ξέπλυμα» και προσωρινή δέσμευση λογαριασμών

Κύκλωμα στη ΔΟΥ Κέρκυρας: Ερευνα για «ξέπλυμα» και προσωρινή δέσμευση λογαριασμών

Παρέμβαση της ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το κύκλωμα που αποκαλύφθηκε στην Εφορία της Κέρκυρας έδωσε ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτη.

Οι ελεγκτές της Αρχής θα διεξαγάγουν έρευνα στα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων, αλλά και των φορολογουμένων που τυχόν έχουν ευνοηθεί από τη δράση του κυκλώματος. 

Μέχρι το πέρας της έρευνας διατάχθηκε η προσωρινή δέσμευση των λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων προσώπων.

Εκβιασμοί φορολογούμενων

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από συνεργασία των «Αδιάφθορων» με την ΑΑΔΕ, πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση και συνελήφθησαν τέσσερις εφοριακοί, μεταξύ τους και ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ, καθώς και ένας λογιστής.

Κατηγορούνται ότι εκβίαζαν φορολογουμένους, κατά κύριο λόγο επιχειρηματίες που είχαν οφειλές στην Εφορία, και το κύκλωμα τους αποσπούσε χρηματικά ποσά.

Βασικό ρόλο στο κύκλωμα είχε, κατά πληροφορίες, ο λογιστής που βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες, ο οποίος φέρεται να ήταν εκείνος που προσέγγιζε τα θύματα. 

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, οι κατηγορούμενοι φαίνεται πως εμπλέκονται σε δέκα περιπτώσεις εκβιασμών, ενώ οι αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν στα χέρια τους συνομιλίες, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αποκαλύπτουν τη δράση του κυκλώματος. 

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ

Σε ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για την υπόθεση αναφέρεται: «Το έχουμε πει και το εννοούμε: δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή σε κανένα φαινόμενο διαφθοράς. Επί της αρχής, αλλά και στην πράξη. Γι’ αυτό και μόλις υπέπεσαν στην αντίληψη μας πληροφορίες για τη δράση κυκλώματος διαφθοράς, ζητήσαμε αμέσως τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ώστε να γίνει ενδελεχής έρευνα και η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης». Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Να γνωρίζουν όλοι ότι αυτός θα συνεχίσει να είναι ο μόνος δρόμος κάθε φορά που εντοπίζουμε ενδείξεις διαφθοράς. Ουδείς είναι υπεράνω του όρκου που έχει δώσει να υπηρετεί τον νόμο και το δημόσιο συμφέρον».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT