Μυτιλήνη: Υπόθεση κακοποίησης 13χρονης – Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού

Μυτιλήνη: Υπόθεση κακοποίησης 13χρονης – Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού

Οι δράστες φέρεται να εκβίαζαν το κορίτσι με βιντεοσκοπημένο υλικό

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση που λειτουργεί Το Χαμόγελο του Παιδιού, εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 13χρονης στη Μυτιλήνη, από ενήλικες, το περασμένο καλοκαίρι.

Οπως σημειώνει, το κέντρο έλαβε κλήση στις 17 Ιουλίου, «από ευαισθητοποιημένο πολίτη που ανέφερε πιθανή κακοποιητική συμπεριφορά μέσα στην οικογένεια και συγκεκριμένα έγινε αναφορά σε περιστατικό κακοποίησης τόσο σωματικής όσο και λεκτικής προς τη 13χρονη».

Μία ημέρα αργότερα, ο Οργανισμός ενημέρωσε εγγράφως τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές της περιοχής, για διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας και στις 14 Οκτωβρίου, το Κέντρο «ενημερώθηκε από δημοσιεύματα για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονης από δύο ενήλικες τον περασμένο Αύγουστο, οι οποίοι βιντεοσκόπησαν τις πράξεις τους και τις κοινοποίησαν σε τρίτους μέσω του διαδικτύου».

«Επικοινωνήσαμε με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, προκειμένου να σταθούμε στο πλευρό και να υποστηρίξουμε τόσο την ανήλικη αλλά και γενικότερα την οικογένεια» σημειώνουν οι υπεύθυνοι του κέντρου.

Η υπόθεση βρίσκεται σε προανακριτικό στάδιο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι δράστες είναι ηλικίας 21 και 22 ετών αντίστοιχα και γνώριζαν το ανήλικο κορίτσι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στα τέλη Αυγούστου οι δύο άνδρες ζήτησαν από το θύμα τους να τους ακολουθήσει στο αυτοκίνητο με την πρόφαση βόλτας, παγιδεύοντάς το. 

Οι δράστες φέρεται να εκβίαζαν το κορίτσι με το συγκεκριμένο υλικό, το θύμα ενημέρωσε τους γονείς στις 8 Οκτωβρίου και στη συνέχεια στις 12 Οκτωβρίου κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι, το ανήλικο κορίτσι εισήχθη στο Βοστάνειο, έχοντας πρώτα επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή του. 

Με εντολή του εισαγγελέα το κορίτσι θα εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Οι άνδρες έχουν ταυτοποιηθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου η οποία διερευνά την υπόθεση. Ο εισαγγελέας αναμένεται να κάνει αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT