Ταξί: Προσφυγή στο ΣτΕ για το αυτοκόλλητο σήμα POS

Ταξί: Προσφυγή στο ΣτΕ για το αυτοκόλλητο σήμα POS

Κάνουν λόγο για ζήτημα ασφαλείας από την τοποθέτηση του αυτοκόλλητου στο πίσω δεξιό τμήμα του παρμπρίζ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί και Αγοραίων, οι Σύνδεσμοι Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Οχημάτων με Μετρητή Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Μυτιλήνης και ο Σύνδεσμος Ραδιοταξί για το αυτοκόλλητο POS στο παρμπρίζ των οχημάτων. 

Οι προσφεύγοντες στρέφονται κατά της απόφασης του υπουργού Εθνικής Οικονομίας που υποχρεώνει όλους τους οδηγούς ταξί να τοποθετούν στο πίσω δεξιό τμήμα του παρμπρίζ ειδικό σήμα διαστάσεων 25×12 το οποίο θα γνωστοποιεί στα ελληνικά και αγγλικά την κατοχή μηχανήματος POS. 

Με την προσφυγή τους ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί η σχετική υπουργική απόφαση, στην οποία προβλέπεται μάλιστα πρόστιμο 1.000 ευρώ σε περίπτωση μη τοποθέτησης του σήματος. Οι προσφεύγοντες κάνουν λόγο για ζήτημα ασφαλείας από την τοποθέτηση του αυτοκόλλητου στο συγκεκριμένο σημείο του οχήματος, καθώς εμποδίζεται ο οπτικός έλεγχος από το κάθισμα του οδηγού και προξενείται βλάβη στους υαλοκαθαριστήρες.

 
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT