Θεσσαλονίκη: Καταδίκη «επιχειρηματία» που εξαπάτησε αγρότη με ανύπαρκτες επενδύσεις

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη «επιχειρηματία» που εξαπάτησε αγρότη με ανύπαρκτες επενδύσεις

Ο κατηγορούμενος έπεισε το θύμα, εν μέσω πανδημίας, να του δώσει μεγάλο χρηματικό ποσό, για εισαγωγή και μεταπώληση μασκών εν μέσω πανδημίας, αλλά και για την αγορά ακινήτου στη Θεσσαλονίκη. Και οι δύο επενδύσεις αποδείχθηκαν απάτη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάτη με υποτιθέμενη αγορά χιλιάδων χειρουργικών μασκών για τον κορωνοϊό απασχόλησε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Καταγγέλλων ήταν αγρότης που είχε κερδίσει τον πρώτο λαχνό στο Λαϊκό Λαχείο και κατηγορούμενος άντρας που τον έπεισε να «επενδύσει» 40.000 ευρώ για αγοραπωλησία προστατευτικών μασκών εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού. 

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 3 ετών, με 3ετή αναστολή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε ως επιτυχημένος επιχειρηματίας, κυκλοφορούσε με ακριβό αυτοκίνητο και συνοδευόταν από δικηγόρο. Αρχικά πρότεινε στον καταγγέλλοντα να κάνουν επένδυση στον τομέα της ενέργειας και αναζητούσε εκτάσεις γης για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου.

Ωστόσο τότε ξέσπασε η πανδημία και καθώς αυξάνονταν οι ανάγκες για προστατευτικές μάσκες, ο κατηγορούμενος πρότεινε να εισαγάγουν 50.000 τεμάχια από τη Γερμανία με υποτιθέμενο κόστος 0,80 ευρώ, η καθεμία, τις οποίες θα μεταπωλούσαν προς 1,20 ευρώ ανά τεμάχιο. Ο αγρότης πείστηκε και κατέβαλε τα χρήματα σε μετρητά. Ωστόσο, σύντομα αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για απάτη.

Ωστόσο, η καταγγελία είχε και δεύτερο σκέλος. Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι έπεισε τον αγρότη να συμμετάσχει στην αγορά ακινήτου-«φιλέτο» στη Θεσσαλονίκη, το οποίο υποτίθεται ότι θα μεταπωλούνταν σε ενδιαφερόμενο αγοραστή, επιφέροντας μεγάλο κέρδος στους επενδυτές. Ο αγρότης κατέβαλε ως προκαταβολή για τη δήθεν αγορά του ακινήτου ποσό των 20.000 ευρώ, αλλά αντιλήφθηκε σύντομα πως και αυτή η επένδυση ήταν πλάνη.

Για την ίδια υπόθεση στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε και ένας δικηγόρος που λόγω του ιδιότητάς του παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης (ειδική δωσιδικία).

Ο κατηγορούμενος που καταδικάστηκε από το Πλημμελειοδικείο στην απολογία του αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονταν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT