Εκανε ντελίβερι όπλων για ποινικούς

Το «πλούσιο» παρελθόν του υπηκόου Αλβανίας που συνελήφθη την Παρασκευή στη Σωκράτους

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «κούριερ» εκρηκτικών και όπλων για λογαριασμό ποινικών περιγράφεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας ο 39χρονος υπήκοος Αλβανίας που συνελήφθη την Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας. Εντοπίστηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε μισθωμένο τζιπ στην οδό Σωκράτους, όπου ακινητοποιήθηκε.

Από την αξιολόγηση των ευρημάτων της έρευνας, τα στελέχη της Αστυνομίας εκτιμούν ότι ο συλληφθείς είχε προμηθευτεί το πιστόλι Tokarev, τους πυροκροτητές και τα εκρηκτικά μερικές ώρες πριν από τη σύλληψή του από περιοχή της Δυτικής Αττικής – πιθανότατα το Μενίδι. Ανακρινόμενος ο 39χρονος φέρεται να δήλωσε ότι παρέλαβε τα απαγορευμένα υλικά από τον «Μάριο τον γύφτο», δίχως να παραθέσει περαιτέρω λεπτομέρειες για την ταυτότητα του εν λόγω ατόμου.

Αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο συλληφθείς δεν γνώριζε τον παραλήπτη των πολεμοφοδίων και ότι πιθανότατα θα έπαιρνε οδηγίες λίγο πριν από την παράδοσή τους. Στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν καταχωρισμένες επαφές με ποινικούς –κυρίως Αλβανούς υπηκόους–, ενώ αξιολογούνται πληροφορίες περί συμμετοχής του σε συμπλοκές που έχουν λάβει χώρα σε χαρτοπαικτικές λέσχες.

Ο 39χρονος είχε συλληφθεί το 2008 από την υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών για κατοχή σημαντικής ποσότητας ηρωίνης και κάνναβης. Πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων, ωστόσο, όπου εκδικάστηκε υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό, «έσπασε» τα ισόβια καθώς του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών. Δυνάμει ευεργετικών διατάξεων του αποσυμφορητικού νόμου που τέθηκε σε ισχύ το 2015 αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής του, ήτοι 7 χρόνια.

Του επιβλήθηκε ακόμα ποινή ισόβιας απέλασης, η οποία ωστόσο είναι άγνωστο εάν εκτελέστηκε. «Πληρούνται εν προκειμένω στο πρόσωπο του ως άνω κρατουμένου οι προϋποθέσεις των προαναφερθεισών διατάξεων του νόμου 4322/2015 και πρέπει να απολυθεί αυτός και να του επιβληθεί η υποχρέωση της μη διαμονής του στο εσωτερικό της χώρας», αναφέρεται στη σχετική διάταξη του εισαγγελέα πρωτοδικών Πειραιά, που τέθηκε υπόψη της «Κ».

Ο 39χρονος είχε καταγγελθεί στις αρχές του καλοκαιριού και για τον βιασμό ενός ανήλικου κοριτσιού. Για την υπόθεση έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, ενώ οι καταγγελίες περί βιασμού της ανήλικης έχουν κατά πληροφορίες επιβεβαιωθεί από έκθεση του ιατροδικαστή. Για την πρόσφατη σύλληψή του ασκήθηκε εις βάρος του ποινική δίωξη για το κακούργημα της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT