Δίκη «Σπαρτιατών»: Διεκόπη πριν ξεκινήσει – Παρών ο «αδειούχος» Ηλίας Κασιδιάρης

Δίκη «Σπαρτιατών»: Διεκόπη πριν ξεκινήσει – Παρών ο «αδειούχος» Ηλίας Κασιδιάρης

«Επιθυμώ την άμεση διεξαγωγή της παρούσης δίκης, διότι η επίμαχη κατηγορία είναι άκρως προσβλητική για την προσωπικότητά μου», ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διακοπή για τις 31 Οκτωβρίου 2024 οδηγήθηκε η δίκη των «Σπαρτιατών», έπειτα από αιτήματα που υπέβαλαν οι βουλευτές των κόμματος Αθανάσιος Χαλκιάς και Ιωάννης Κόντης λόγω υποχρεώσεων τους στη Βουλή, καθώς ο πρώτος είχε οριστεί ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο δεύτερος ως ειδικός αγορητής σε σημερινή συζήτηση νομοσχεδίου στη Βουλή.

Τα αιτήματα αναβολής που υποβλήθηκαν απορρίφθηκαν έπειτα και από εισαγγελική πρόταση, αφού τα κωλύματα που προβλήθηκαν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με διακοπή, με το δικαστήριο να δίνει νέο «ραντεβού» σε δύο εβδομάδες.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Ηλία Κασιδιάρη, που βρίσκεται σε επταήμερη άδεια από τις φυλακές, αλλά και του επικεφαλής των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα, από τις δηλώσεις του οποίου περί πρακτικών Greek Mafia στο κόμμα οδηγήθηκε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος σε δίκη.

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων βρίσκονται 13 πρόσωπα. Οι 11 πρώην και νυν βουλευτές του κόμματος διώκονται για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, ως ηθικός αυτουργός διώκεται ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ για συνέργεια στο αδίκημα διώκεται δικηγόρος, ο οποίος εμφανίζεται ως σύνδεσμος μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη και των «Σπαρτιατών».

«Επιθυμώ την άμεση διεξαγωγή της παρούσης δίκης, διότι η επίμαχη κατηγορία είναι άκρως προσβλητική για την προσωπικότητά μου», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Ηλίας Κασιδιάρης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT