Γεωργιάδης: Πρόστιμο 800.000 ευρώ σε γιατρό – Εγραψε χιλιάδες φάρμακα με τον ΑΜΚΑ της μητέρας του

Γεωργιάδης: Πρόστιμο 800.000 ευρώ σε γιατρό – Εγραψε χιλιάδες φάρμακα με τον ΑΜΚΑ της μητέρας του

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι η ζημιά του Δημοσίου από πλασματική συνταγογράφηση «υπολογίζεται στα 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Αν αυτό γίνεται για 10 χρόνια μιλάμε για 500 εκατ. ευρώ»

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αποκάλυψη ότι το υπουργείο Υγείας έχει επιβάλει πρόστιμο 800.000 ευρώ σε έναν γιατρό γιατί για έναν μήνα έγραψε χιλιάδες φάρμακα χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ της μητέρας του προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος είπε ότι η ζημιά του Δημοσίου από πλασματική συνταγογράφηση «υπολογίζεται στα 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Αν αυτό γίνεται για 10 χρόνια μιλάμε για 500 εκατ. ευρώ».

«Οταν γίνεται σπατάλη και κλοπή, αυτά τα χρήματα δεν λείπουν από τον υπουργό, αλλά από τους ασθενείς, και στόχος μου είναι να βάλω τάξη», ανέφερε επίσης ο υπουργός Υγείας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το θέμα της υπερσυνταγογράφησης. 

«Η προσπάθεια που κάνουμε τους τελευταίους μήνες για τη σπατάλη χρημάτων και τον αθέμιτο πλουτισμό είναι πολυεπίπεδη και γίνεται αφενός μέσω της ΗΔΙΚΑ σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια ενδελεχώς ο ΕΟΠΥΥ», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης. 

«Εχουμε εντοπίσει πάνω από 100 διαφορετικούς γιατρούς με υπερβολική συνταγογράφηση», τόνισε επίσης. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT