Εστειλαν συρμό του προαστιακού στη γραμμή του μετρό – Τι λένε Hellenic Train και ο διευθυντής του ΟΣΕ

Εστειλαν συρμό του προαστιακού στη γραμμή του μετρό – Τι λένε Hellenic Train και ο διευθυντής του ΟΣΕ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιστατικό με παρ’ ολίγον είσοδο συρμού του προαστιακού σε γραμμή του μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας σημειώθηκε στις 9 Οκτωβρίου, σύμφωνα με έγγραφο της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Ελξης (ΠΕΠΕ), όπως αναφέρει πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, μιλώντας το πρωί στον Real Fm, επιβεβαίωσε το γεγονός δίνοντας περαιτέρω διευκρινίσεις για το συμβάν.

Σύμφωνα με τον κ. Τερεζάκη, πράγματι «μπήκε το τρένο του προαστιακού με πλήρη τηλεδιοίκηση και χάραξη». «Το γιατί οδηγήθηκε τρένο του προαστιακού στη σήραγγα του μετρό είναι κάτι που διερευνούμε. Πιθανότατα εκείνη την ώρα έπρεπε να μπει το μετρό. Λόγω καθυστέρησης, προηγήθηκε ο συρμός του προαστιακού χωρίς να αλλάξει χάραξη», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι το περιστατικό έγινε 500 μέτρα πριν ξεκινήσει η σήραγγα.

Επισήμανε επίσης πως το τρένο «δεν μπήκε ανάποδα, μπήκε σε κανονική διαδρομή», απλώς, σύμφωνα με τον ίδιο «αντί να συνεχίσει ευθεία να πάει προς Πλακεντίας, μπήκε με κανονική πορεία και χάραξη στη γραμμή του μετρό, όχι ανάποδα».

Στη συνέχεια, εκτίμησε πως σε κάθε περίπτωση «ο συρμός δεν θα σφήνωνε». Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε, το τρένο πράγματι μπήκε σε διαδρομή που έπρεπε να μπει το μετρό. «Ο μηχανοδηγός, παρότι κινούνταν με χάραξη, παραβίασε δύο φωτοσήματα και μετά σταμάτησε. Το γιατί συνέβη αυτό και γιατί σταμάτησε το έγραψε στην απολογία του», συμπλήρωσε, ενώ τόνισε πως «το λάθος το έκανε ο σταθμάρχης».

Ο σταθμάρχης έχει βγει εκτός υπηρεσίας και έχει πάει για επανεκπαίδευση, ανέφερε ο κ. Τερεζάκης.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train για το συμβάν:

«Η Hellenic Train ανακοινώνει ότι διερευνά τα αίτια του περιστατικού, που σημειώθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, κατά το οποίο συρμός του προαστιακού παραβίασε τις ενδείξεις εισόδου στη γραμμή του ΜΕΤΡΟ στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Η διερεύνηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί η πειθαρχική διαδικασία για την απόδοση ευθυνών. Το προσωπικό που εμπλέκεται στο περιστατικό έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η εταιρεία ακολουθεί αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας σε όλες τις διαδικασίες της και εφαρμόζει σύγχρονα συστήματα εκπαίδευσης και αξιολόγησης για το προσωπικό της.

Η Hellenic Train παραμένει προσηλωμένη στη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου, αναλαμβάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες όπου απαιτείται».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT