Σχολεία: Πάνω από 6.000 αποβολές για χρήση κινητού

Σχολεία: Πάνω από 6.000 αποβολές για χρήση κινητού

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέρθηκε στην απαγόρευση των κινητών κάνοντας λόγο για «θεαματικά καλό» μέτρο

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 6.043 ανέρχονται από την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι αποβολές για χρήση κινητού στα σχολεία, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στο μέτρο της απαγόρευσης των κινητών, χαρακτηρίζοντας «θεαματικά καλό» τον αντίκτυπό του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις καταγγελίες για ενδοσχολική βία ,στην πλατφόρμα stop-bullying, σημειώνοντας ότι συνολικά, από τότε που άρχισε η λειτουργία της έχουν καταγραφεί 501 αναφορές, εκ των οποίων οι 213 φέτος.

Σχετικά με το ζήτημα των «αιωνίων φοιτητών», ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος, ο οποίος έχει ψηφιστεί από το 2022 και προβλέπει ανώτατη διάρκεια φοίτησης.

Αναφορικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και εκτίμησε πως θα υπάρχουν «αρκετές αιτήσεις» από την πρώτη χρονιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΪ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT