Θεσσαλονίκη: Ερήμην καταδίκη 24χρονου για σωματική και σεξουαλική κακοποίηση της εγκύου συντρόφου του

Θεσσαλονίκη: Ερήμην καταδίκη 24χρονου για σωματική και σεξουαλική κακοποίηση της εγκύου συντρόφου του

Ο καταδικασθείς, που έχει φύγει από τη χώρα, κακοποιούσε σχεδόν σε καθημερινή βάση αρχικά τη σύντροφό του και μετά και το παιδί τους. Εφόσον συλληφθεί, θα οδηγηθεί απευθείας στη φυλακή

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας 24χρονος με καταγωγή από την Ολλανδία καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 19 χρόνια κάθειρξη, διότι κακοποιούσε σωματικά και βίαζε την έγκυο σύντροφό του. Η καταδίκη του ήταν ερήμην, καθώς δεν παρέστη στο δικαστήριο ούτε εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Επειτα από προηγούμενη καταδίκη, με την αυτόφωρη διαδικασία, για άλλο ενδοοικογενειακό επεισόδιο εις βάρος της ίδιας γυναίκας, φαίνεται να εγκατέλειψε τη χώρα.

Η 22χρονη γυναίκα, επί δέκα μήνες, έπεφτε σχεδόν καθημερινά θύμα σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης, ακόμα κι όταν κυοφορούσε το παιδί τους, ενώ από την κακοποιητική του συμπεριφορά δεν ξέφυγε ούτε το νεογέννητο. Υπό τον φόβο απειλών ότι θα κάνει κακό τόσο στην ίδια όσο και στο παιδί τους, η 22χρονη παθούσα τον «κάλυπτε» μέχρι που βρήκε τελικά τη δύναμη να απευθυνθεί σε δομή για κακοποιημένες γυναίκες, καταγγέλλοντάς τον.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι καταγγελλόμενες πράξεις φαίνεται να συνέβησαν από τις αρχές του 2021 έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Συγγενικό πρόσωπο της 22χρονης κατέθεσε ότι είχε δει αρκετές φορές την παθούσα με μώλωπες στο κεφάλι και το σώμα, αλλά η νεαρή γυναίκα αρνιόταν στην αρχή ότι τη χτυπούσε ο κατηγορούμενος, επικαλούμενη διάφορες δικαιολογίες, όπως –για παράδειγμα– ότι χτύπησε σε έπιπλο.

Τον Αύγουστο του 2021 της αποκάλυψε την αλήθεια και εξομολογήθηκε ότι ο 24χρονος τη χτυπούσε, όταν εκείνη δεν ήθελε να έχουν ερωτική επαφή, την τραβούσε από τα μαλλιά και της ασκούσε σωματική βία. «Μόλις έναν μήνα από τη στιγμή που γέννησε, τη βίασε και την ξυλοκόπησε ξανά», ανέφερε η μάρτυρας.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την καταδίκη του, κάνοντας λόγο για «αδίστακτο και χειριστικό» άντρα, που υποτιμούσε τη συμβία του και προσπαθούσε να δικαιολογήσει τις πράξεις του με βία και εκφοβισμό. 

Ομόφωνα, τακτικοί δικαστές και ένορκοι τον έκριναν ένοχο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένο και σε απόπειρα, σωματικές βλάβες σε βάρος εγκύου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, σωματική βλάβη ανηλίκου, ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση και εξύβριση. 

Η ποινή είναι άμεσα εκτελεστή και εφόσον ο καταδικασθείς συλληφθεί θα οδηγηθεί απευθείας στις φυλακές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT