Θάνατος βρέφους στην Αμαλιάδα: Το έφερε νεκρό μία γυναίκα, η μητέρα ακολουθούσε – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Θάνατος βρέφους στην Αμαλιάδα: Το έφερε νεκρό μία γυναίκα, η μητέρα ακολουθούσε – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Σημειώνεται πως το βρέφος διακομίστηκε νεκρό στο νοσοκομείο και παρά τις εντατικές προσπάθειες των γιατρών στάθηκε αδύνατο να το επαναφέρουν στη ζωή

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας και η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας εξέδωσαν ανακοίνωση αναφορικά με τον θάνατο βρέφους 15 μηνών, με φόντο την υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων βρεφών που ερευνούν οι αρχές. 

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας και η αναπληρώτρια διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας, σημειώνεται πως το βρέφος διακομίστηκε νεκρό στο νοσοκομείο και παρά τις εντατικές προσπάθειες των γιατρών στάθηκε αδύνατο να το επαναφέρουν στη ζωή. 

Οπως αναφέρεται, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, και ώρα 13:10 μεταφέρθηκε στα επείγοντα ιατρεία της Ν.Μ. Αμαλιάδας βρέφος 15 μηνών, με ιδιωτικό μέσο. Συνοδευόταν από μικρόσωμη γυναίκα με κοντό μαλλί, η οποία το κρατούσε στην αγκαλιά και το άφησε πάνω στο εξεταστικό κρεβάτι των ιατρείων ενώ πίσω ακολουθούσε η μητέρα του κλαίγοντας.

Ηταν άσφυγμο με διεσταλμένες κόρες, άτονο, χωρίς καρδιακούς ήχους και χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό, με μελανιασμένα χείλη.

Πραγματοποιήθηκε άμεσα έλεγχος για τη βατότητα των αεροφόρων οδών, χωρίς ευρήματα και εν συνεχεία έγινε χειρισμός Heimlich και εξαγωγή εμεσμάτων γάλακτος και εφαρμόστηκε ΚΑΡΠΑ, με συνεχή χορήγηση οξυγόνου. Ελήφθη ενδοκαρδιακός εργαστηριακός έλεγχος αίματος κι έπειτα οι γιατροί προχώρησαν σε ενδοκαρδιακή έγχυση αδρεναλίνης.

Οπως τονίζεται, η ΚΑΡΠΑ συνεχίστηκε και «πέραν του χρόνου των πρωτοκόλλων» χωρίς να υπάρξει κάποια ένδειξη ζωτικότητας.

«Η αναισθησιολόγος που είχε ήδη κληθεί, δεν ήταν δυνατό να παρέμβει διότι το βρέφος ήταν νεκρό», τονίζει η ανακοίνωση προσθέτοντας πως το τελευταίο ηλεκτροκαρδιογράφημα έγινε ώρα 14:05 με ισοηλεκτρική γραμμή.

Το ιατρικό προσωπικό ανακοίνωσε προς τους οικείους τον θάνατο του παιδιού κι ακολούθως το βρέφος μεταφέρθηκε, όπως προβλέπεται, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, για ιατροδικαστικό έλεγχο και νεκροψία.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT