Δήμος Αθηναίων: «Εχει ενισχυθεί η αποκομιδή των σκουπιδιών»

Δήμος Αθηναίων: «Εχει ενισχυθεί η αποκομιδή των σκουπιδιών»

Η απάντηση του Δήμου Αθηναίων στα παράπονα των πολιτών και στις καταγγελίες ιδιοκτητών καταστημάτων

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εκτενές κείμενο προς την «Κ» απαντά ο Δήμος Αθηναίων σε σχέση με το ρεπορτάζ της εφημερίδας για τα απορρίμματα στην Αθήνα (23/10/2024). Οπως αναφέρει, όχι μόνον έχουν γίνει περισσότερες ενέργειες όσον αφορά την αποκομιδή και τη διαχείριση των απορριμμάτων από την παρούσα δημοτική αρχή, αλλά παράλληλα διορθώνονται λάθη και αστοχίες των προηγουμένων με «σωστή διαχείριση».

Στο κείμενό του ο Δήμος Αθηναίων εξηγεί ότι έχουν αυξηθεί τα προγράμματα αποκομιδής σε σχέση με τα ισχύοντα επί των ημερών της προηγούμενης διοίκησης, ενώ, όπως τονίζεται, βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη εκστρατεία ενημέρωσης των καταστημάτων της πόλης. «Εχουμε αυξήσει τον αριθμό των προγραμμάτων αποκομιδής σε 171 από 159, ενώ έχουμε προσθέσει και “δορυφορικά” δρομολόγια στις επιβαρυμένες περιοχές», αναφέρει. «Η εποπτεία είναι αυξημένη, ενώ συνεχίζεται η εκτεταμένη εκστρατεία ενημέρωσης καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας για τα ωράρια αποκομιδής και τον ενδεδειγμένο τρόπο απόρριψης», προσθέτει.

Στις καταγγελίες των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης του κέντρου όσον αφορά στο ωράριο πλυσίματος των πεζοδρόμων, ο Δήμος Αθηναίων απαντά ότι «το ωράριο στο πλύσιμο των πεζοδρόμων δεν έχει αλλάξει τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα, σε περιοχές με τραπεζοκαθίσματα, γίνεται πάντα ύστερα από συνεννόηση με τους καταστηματάρχες, ως προς την ημέρα και την ώρα. Εκτός εάν πρόκειται για σημειακό πλύσιμο, λόγω κάποιας επείγουσας καταγγελίας».

Οσον αφορά τη λειτουργία του Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων, σημειώνει ότι «παρόλο που η προηγούμενη δημοτική αρχή εγκαινίασε το έργο τον Σεπτέμβριο του 2023, πριν από τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) δεν ήταν σε θέση να λειτουργήσει κανονικά εκείνη τη στιγμή».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT