Φυλακές Κορυδαλλού: Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος στις 72 κρατούμενες

Φυλακές Κορυδαλλού: Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος στις 72 κρατούμενες

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες για την υγειονομική περίθαλψη των κρατουμένων

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τον μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε δωρεάν μαστολογικός έλεγχος στις κρατούμενες του Σωφρονιστικού Καταστήματος Γυναικών Κορυδαλλού.

Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής σε συνεργασία με την κλινική ΡΕΑ. Στόχος της, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Φυλακές Κορυδαλλού: Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος στις 72 κρατούμενες-1
Πηγή: Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής

Στη δράση συμμετείχαν συνολικά 19 ιατροί και νοσηλευτές της κλινικής, που εξέτασαν 72 κρατούμενες με τη χρήση υπερηχογραφικών μηχανημάτων, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της μέριμνας για την υγειονομική περίθαλψη των κρατουμένων, συνεχίζει την προσπάθεια για συνεργασία με αρμόδιους φορείς για την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων και παρεμβάσεων προς όφελος των κρατούμενων γυναικών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT