Πάτρα: Μαθήτρια στη ΜΕΘ με μηνιγγίτιδα – Προσωρινά κλειστό το σχολείο της

Πάτρα: Μαθήτρια στη ΜΕΘ με μηνιγγίτιδα – Προσωρινά κλειστό το σχολείο της

Το σχολείο παρέμεινε κλειστό σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο ενώ η περιφέρεια κάλεσε τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου να είναι προσεκτικοί και, αν παρουσιάσουν εξανθήματα ή πυρετό, να πάνε αμέσως στο νοσοκομείο.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σοβαρή κατάσταση, σε μονάδα εντατικής θεραπείας, νοσηλεύεται μαθήτρια ΕΠΑΛ της περιοχής Αγίας Σοφίας στην Πάτρα. Επειτα από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από μηνιγγιτιδόκοκκο.

Η μαθήτρια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», διότι λιποθύμησε την Πέμπτη ενώ βρισκόταν στη σχολική αίθουσα.

Στο νοσοκομείο υποβλήθηκε σε εξετάσεις οι οποίες έδειξαν ότι ήταν θετική στον μηνιγγιτιδόκοκκο.

Για προληπτικούς λόγους και για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, δόθηκε αμέσως εντολή να μη λειτουργήσει το σχολικό συγκρότημα σήμερα. 

Σε περιπτώσεις όπως αυτή, συνεργεία θα προχωρήσουν στην απολύμανση του χώρου, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η ανίχνευση των επαφών της μαθήτριας.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ η διεύθυνση του σχολείου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: 

«Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε πριν από λίγο από το Νοσοκομείο, να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο πρόληψης και να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους και τις επαφές. Δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση για ό,τι συνέβη. Θα σας ενημερώσουμε, αλλά το σχολείο θα μείνει σήμερα κλειστό».

Επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Αννα Μαστοράκου, κάλεσε τους γονείς των μαθητών και συμμαθητών του κοριτσιού να προσέξουν. Αν έχουν κάποιο εξάνθημα ή παρουσιάσουν πυρετό, άμεσα να μεταβούν στο νοσοκομείο. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT