ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες φαρμακευτικού προϊόντος λόγω προσμίξεων εκτός προδιαγραφών

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες φαρμακευτικού προϊόντος λόγω προσμίξεων εκτός προδιαγραφών

Ο Οργανισμός καλεί την εταιρεία να επικοινωνήσει με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων (φαρμακεία και φαρμακαποθήκες) και να τις αποσύρει από την αγορά σε εύλογο χρονικό διάστημα

31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάκληση παρτίδων φαρμακευτικού σκευάσματος, λόγω εντοπισμού προσμείξεων που δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Οπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ο ΕΟΦ, η ανάκληση παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος «Advantan® 0.1% solution» γίνεται «λόγω εντοπισμού προσμείξεων, ως μη κανονικών ευρημάτων σε παρτίδες ελέγχου σταθερότητας, που δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος».

Η απόφαση «εκδίδεται στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας», ενώ ο Οργανισμός καλεί την εταιρεία ΛΕΟ Φαρμακευτική Ελλάς A.Ε. «να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων, ήτοι φαρμακεία και φαρμακαποθήκες, και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Οι ανακληθείσες παρτίδες:

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες φαρμακευτικού προϊόντος λόγω προσμίξεων εκτός προδιαγραφών-1
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT