28η Οκτωβρίου: Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας – Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων

28η Οκτωβρίου: Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας – Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυξημένη αστυνομική παρουσία σε σημεία του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών, μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, θα ισχύσει τη Δευτέρα, από 16:00 έως 23:00, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Εκτός από τα μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει επίσης αυξημένη αστυνομική παρουσία σε σημεία του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων, καθώς και στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων.

Αναλυτικά, ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ.

  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Εγκαιρη εξασφάλιση συνεργασίας και συντονισμού με όλους τους συναρμόδιους Φορείς – Υπηρεσίες, όπου αυτό απαιτείται,
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
  • Κατά τόπους κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπου πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT