Φλώρινα: Μάχη για τη ζωή δίνει 55χρονος μετά από διαρροή μονοξειδίου

Φλώρινα: Μάχη για τη ζωή δίνει 55χρονος μετά από διαρροή μονοξειδίου

Στα νοσοκομεία Κοζάνης, Φλώρινας και Πτολεμαΐδας διακομίσθηκαν 14 άτομα. Εννέα έχουν λάβει εξιτήριο. Πρόσφατα, είχε επιβληθεί πρόστιμο στο ξενοδοχείο. Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης και σφραγίστηκε η επιχείρηση

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης ένας 55χρονος, έπειτα από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε νέο ξενοδοχείο της περιοχής Λιμνοχωρίου, στο Αμύνταιο Φλώρινας, πιθανότατα από διαρροή του λέβητα, από την οποία συνολικά 14 άτομα παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης.

Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο 55χρονος διακομίσθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, όπου και διασωληνώθηκε, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας έχει υποστεί εγκεφαλική βλάβη από την έλλειψη οξυγόνου, ενώ κρίσιμα για την υγεία του θα είναι τα επόμενα 24ωρα.

Η σύζυγός του νοσηλεύεται επίσης σε σοβαρή αλλά καλύτερη κατάσταση στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Το ζευγάρι βρισκόταν για τριήμερο στην περιοχή της Φλώρινας και διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με τους υπόλοιπους επισκέπτες.

Αναφορικά με την υγεία των υπόλοιπων ατόμων που δηλητηριάστηκαν, εννέα άτομα που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Φλώρινας έχουν λάβει εξιτήριο, ενώ εξιτήριο αναμένεται να λάβουν επίσης δύο από τους τέσσερις ασθενείς που νοσηλεύονται στη χειρουργική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Οι άλλοι δύο, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του 55χρονου, θα παραμείνουν προληπτικά στο νοσοκομείο, μέχρι οι γιατροί να εξετάσουν εκ νέου τα δεδομένα για την κατάσταση της υγείας τους.

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες των Αρχών εστιάζουν στον σωλήνα διαφυγής των αερίων από την καύση στον λέβητα που είχε τοποθετηθεί χαμηλά στο κτίριο και ενδεχομένως τα αέρια αυτά να εισήλθαν στο σύστημα εξαερισμού.

Παράλληλα, οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 53χρονου ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του ποινικού κώδικα περί σωματικής βλάβης και σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει το Α.Τ Αμυνταίου, ενώ στο σημείο βρέθηκε και πραγματογνώμονας.

Σφραγίστηκε το ξενοδοχείο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΤ (Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κοζάνης) είχε επιβάλει πρόστιμο ύψους πάνω από 10.000 ευρώ στο ξενοδοχείο, στις 20 Οκτωβρίου.

Αιτία για το πρόστιμο ήταν ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε προβεί σε δήλωση γνωστοποίησης λειτουργίας μονάδας υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και για ανακριβή και αναληθή στοιχεία που χρησιμοποίησε για την άδεια λειτουργίας.

Μετά και το περιστατικό δηλητηρίασης, οι Αρχές προχώρησαν στη σφράγιση της ξενοδοχειακής μονάδας. Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Αθανάσιος Τάσκας, ανέφερε στην ΕΡΤ πως την προηγούμενη εβδομάδα, η αρμόδια υπηρεσία μετέβη στο ξενοδοχείο για έλεγχο και το βρήκε κλειστό.

Το χρονικό

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν οι επισκέπτες του ξενοδοχείου άναψαν τα καλοριφέρ, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Λίγο αργότερα, κάποιοι εξ αυτών ένιωσαν δυσφορία, ναυτία και ζάλη, ενώ ορισμένοι αισθάνθηκαν ίλιγγο και τάση για εμετό.

Οσο περνούσε η ώρα, τα συμπτώματα γίνονταν εντονότερα, ενώ υπήρξαν και λιποθυμικά επεισόδια, θέτοντας σε συναγερμό το ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής.

Μάλιστα, στο δωμάτιο που βρισκόταν ο 55χρονος με τη σύζυγό του, χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, με τις δυνάμεις να παραβιάζουν τα παράθυρα προκειμένου να εισέλθουν.

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT