28η Οκτωβρίου: Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώνονται οι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη

28η Οκτωβρίου: Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώνονται οι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη

Η παρέλαση στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων θα ξεκινήσει στις 11.00 στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, της επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η παρέλαση στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων θα ξεκινήσει στις 11.00 στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Μικροί και μεγάλοι αναμένουν τις αεροπορικές επιδείξεις και τα μαχητικά, ενώ ο Σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου θα πετάξει το F16 της Ομάδας Επιδείξεων «Ζευς».

Την παρέλαση θα παρακολουθήσει και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Βασίλης Πάλμας.

Παράλληλα, σε όλη τη χώρα θα διεξαχθούν μαθητικές παρελάσεις, όπως στο κέντρο της Αθήνας και στον Πειραιά, παρουσία πολιτικών εκπροσώπων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επίσης, θα τελεστεί δοξολογία στη Μητρόπολη της Αθήνας και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Λόγω διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων θα ισχύσουν από το πρωί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Αθήνα και σε όλους τους δήμους της Αττικής και στον Πειραιά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν επίσης σε ισχύ στα δρομολόγια του μετρό και του τραμ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στα δίκτυα του μετρό και του τραμ αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡΤ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT