Δεκατέσσερα νέα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας αγοράζει η ΕΛ.ΑΣ.

Δεκατέσσερα νέα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας αγοράζει η ΕΛ.ΑΣ.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αγορά δεκατεσσάρων νέων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας προχωρεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Πρόκειται για συστήματα καταγραφής εικόνας, ελέγχου συνόρων, ηλεκτρονικής αναγνώρισης αποτυπωμάτων, κινητά επιχειρησιακά κέντρα κ.ά. Η αγορά των νέων συστημάτων είτε χρηματοδοτείται ήδη από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ (2007 – 2013) είτε πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το νέο πρόγραμμα της περιόδου 2014 – 2020 (φέρει την ονομασία Στρατηγική Εταιρική Σχέση). Κατά πληροφορίες, πρόθεση των επιτελών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι σε καθένα από τα νέα αυτά συστήματα να δοθεί αρχαιοελληνικό όνομα.

Σε χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «σε σχέση με τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, τα οποία εντάσσουμε σ’ ένα συνολικό πλαίσιο και τα οποία ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε από το νέο ΕΣΠΑ (…) πιστεύω ότι σε δυόμισι με τρία χρόνια θα μπορούμε να έχουμε μια σύγχρονη Αστυνομία με άπειρα μεγαλύτερες δυνατότητες».

Στα δεκατέσσερα νέα συστήματα συγκαταλέγεται αυτό για την Αυτόματη Αναγνώριση Πινακίδων (Automatic Number Plate Recognition – ANPR) που λειτουργεί πιλοτικά σε 20 περίπου περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ., καθώς επίσης και το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, μέσω της ψηφιοποίησης του αρχείου της Αστυνομίας. Επιπλέον, προωθείται η αγορά λογισμικού που θα επιτρέπει την τρισδιάστατη αποτύπωση γεωγραφικών περιοχών της χώρας, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό αστυνομικών επιχειρήσεων σε ολόκληρη την επικράτεια: «Ο επικεφαλής αξιωματικός θα μπορεί να έχει γνώση του ανάγλυφου μιας περιοχής και να συντονίζει μια αστυνομική επιχείρηση μέσω του λάπτοπ του», δήλωσε στην «Κ» πηγή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Στα παραπάνω προστίθεται και το σύστημα ελέγχου της κίνησης στα εξωτερικά σύνορα της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT