Με το βαθμό των πανελληνίων δωρεάν φοίτηση σε Κολλέγιο

Με το βαθμό των πανελληνίων δωρεάν φοίτηση σε Κολλέγιο

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Νέες δυνατότητες δωρεάν φοίτησης έχουν οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών αφού πλέον με το βαθμό τους μπορούν να διεκδικήσουν κυμαινόμενη υποτροφία στο πρόγραμμα σπουδών του Κολλεγίου IdEF. 

Σε συνέχεια της αναγνώρισης του Πτυχίου Νομικής που παρέχει σε σύμπραξη με το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 Sorbonne Paris Cité, ανακοίνωσε υποτροφίες αριστείας για απόφοιτους Λυκείου που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις το 2014.

Πιο συγκεκριμένα, απόφοιτοι Λυκείου που θα συγκεντρώσουν αριθμό μορίων μεγαλύτερο η ίσο με τη χαμηλότερη βάση εισαγωγής σε Νομική Σχολή Ελληνικού ΑΕΙ για το 2014 και πιστοποιούν επαρκή γνώση της Γαλλικής γλώσσας μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία αριστείας για το 1ο έτος της Νομικής που αντιστοιχεί στο 75% των διδάκτρων. Η συνολική οικονομική υποχρέωση των υπότροφων αυτής της κατηγορίας θα περιοριστεί στο ποσό των 2.900 ευρώ συμπεριλαμβανομένων εξόδων εγγραφής, συγγραμμάτων, εξετάστρων και ενισχυτικών μαθημάτων γλώσσας και ορολογίας που πιθανώς θα χρειαστούν.

Το πρόγραμμα υποτροφιών περιλαμβάνει και την κατηγορία των επιτυχόντων που μπήκαν σε άλλη σχολή από αυτή της νομικής και θα ήθελαν να παρακολουθήσουν παραλληλα καί στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο καί στο Γαλλικό Κολλέγιο. Για τους απόφοιτους Λυκείου που θα συγκεντρώσουν αριθμό μορίων από 17.501 έως τη χαμηλότερη βάση εισαγωγής σε Νομική Σχολή Ελληνικού ΑΕΙ για το 2014 και πιστοποιούν επαρκή γνώση της Γαλλικής γλώσσας μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία αριστείας για το 1ο έτος της Νομικής που αντιστοιχεί στο 50% των διδάκτρων.

 Συμφωνα με τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα του Κολλεγίου, www.idef.gr oι υποτροφίες ανανεώνονται για το κάθε ένα από τα επόμενα έτη φοίτησης αν ο υπότροφος συγκεντρώσει μέσο όρο 15 στα 20 στα μαθήματα του έτους. Επιροσθέτως, κάθε χρόνο το Διοικητικό Συμβούλιο του Γαλλικού Κολλεγίου εγκρίνει έναν αριθμό υποτροφιών βάσει κοινωνικών κριτηρίων προκειμένου να επιτρέψει σε υποψήφιους φοιτητές που δεν υπάγονται στις ως άνω κατηγορίες αριστείας να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους σπουδάζοντας νομική.

Οπως δήλωσε στο kathimerini.gr ο Γενικός Διευθυντής του Γαλλικού Κολλεγίου, Δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης, «Οι εν λόγω υποτροφίες λαμβάνουν υπόψη το συνολικό προφίλ των αιτούντων τόσο από πλευράς επιδόσεων όσο και από πλευράς οικονομικών δυνατοτήτων και στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση του αποκλεισμού από τα προνόμια και τις οφέλειες που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή τους ιθαγένεια. Είμαστε σίγουροι ότι και τα άλλα Κολλέγια θα προτείνουν σύντομα αντίστοιχα προγράμματα υποτροφιών ωστε να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των φοιτητών που επιλέγουν να φύγουν για σπουδές στο εξωτερικό. Η αναγνώριση των πτυχίων ήταν ενα μεγάλο βήμα. Τώρα τα Κολλέγια πρέπει να πείσουν τους υποψήφιους φοιτητές και τις οικογένειες τους ότι αντιλαμβάνονται την εκπαίδευση ως λειτούργημα και όχι ως επάγγελμα με σκοπό το κέρδος. Η επένδυση στην ποιότητα των σπουδών και οι υποτροφίες αριστείας είναι κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT