Στον ανακριτή χθες οι δύο «συνοδοί»

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον ανακριτή Πειραιά απολογούνταν έως αργά χθες το βράδυ τρεις από τους συλληφθέντες για την υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης.

Πρώτος απολογήθηκε ο 32χρονος Ελληνας που φέρεται ως το άτομο που βοήθησε στη μεταφορά ποσότητας ηρωίνης από το πλοίο Noor 1 στην έπαυλη στη Φιλοθέη. Ο 32χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του με τη διακίνηση των ναρκωτικών και ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τι πραγματικά μετέφερε από το πλοίο στη μονοκατοικία της οδού Αθ. Διάκου. Μέσω του συνηγόρου του απέδωσε την εμπλοκή στην πολύκροτη υπόθεση σε καθαρά τυχαία περιστατικά.

Η διορισμένη συνήγορος του 47χρονου Ιρανού, ο οποίος φέρεται να είχε ρόλο συνοδού του φορτίου ηρωίνης, δήλωσε για τον εντολέα της ότι είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση και για τον λόγο αυτό συμφώνησε να συνοδεύσει τα ναρκωτικά στην Ελλάδα αντί αμοιβής 1.500 ευρώ. Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο 47χρονος επιβιβάστηκε στο Noor 1 στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Ομάν, όπου και έγινε η μεταφόρτωση των ναρκωτικών από μικρές «λάντζες» στο δεξαμενόπλοιο.

Εως αργά χθες βρισκόταν σε εξέλιξη η απολογία στον ανακριτή ενός εκ των Ινδών μελών του πληρώματος. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επρόκειτο να ανακοινωθεί η απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή σχετικά με την προφυλάκιση ή μη των τριών κατηγορουμένων.

Νωρίτερα, χθες, στα δικαστήρια του Πειραιά μεταφέρθηκαν η 52χρονη νόμιμη εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Νoor 1, Klik Shipmanagement, ο καπετάνιος και ο μηχανικός του πλοίου, προκειμένου να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου για λαθρεμπορία καυσίμων. Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο είχαν βρεθεί 18 τόνοι λαθραίου πετρελαίου. Η απάντλησή του ολοκληρώθηκε χθες ενώ επρόκειτο να ακολουθήσει διαδικασία εξαερισμού των δεξαμενών και έρευνα στο εσωτερικό προκειμένου να διαπιστωθεί αν μέσα στα στεγανά των δεξαμενών υπάρχουν κρύπτες που κρύβουν και άλλες ποσότητες ναρκωτικών.

Για το δεύτερο «σκέλος» της υπόθεσης, την κατάσχεση δηλαδή 986 κιλών ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί κατηγορούνται συνολικά 14 άτομα: Δέκα μέλη του πληρώματος, ένας Τούρκος με βελγικό διαβατήριο, ένας 47χρονος Ιρανός και δύο Ελληνες, ένας 32χρονος άνδρας και μια 53χρονη γυναίκα που φέρεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Εναντίον τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Επίσης για κάποιους έχει σχηματισθεί δικογραφία για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT