Γιουγκοσλαβική… κλήρωση για Εθνική στο Ευρωμπάσκετ

Γιουγκοσλαβική… κλήρωση για Εθνική στο Ευρωμπάσκετ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aναμνήσεις… ασημένιου χρώματος, όπως ήταν και το μετάλλιο που είχε κατακτήσει η Εθνική ανδρών στο Ευρωμπάσκετ του Ζάγκρεμπ (1989) «ξυπνά» η κλήρωση της ελληνικής ομάδας στον 3ο όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2015 (5-20/9) που θα διεξαχθεί στην κροατική πόλη και θα έχει αντιπάλους που είναι της ίδιας και χαμηλότερης δυναμικότητας.

Από την κροατική πόλη, όπου η χρυσή Εθνική του ’87, έγινε δευτεραθλήτρια Ευρώπης, η ελληνική ομάδα μπορεί να έχει εξαιρετική εκκίνηση για να φτάσει όσο δυνατόν ψηλότερα στην τελική φάση που θα φιλοξενηθεί στη γαλλική Λιλ. Τρεις εκπρόσωποι των Βαλκανίων, η οικοδέσποινα Κροατία, η Σλοβενία, η ΠΓΔΜ (αντίπαλος της Εθνικής στην πρεμιέρα), καθώς και η Ολλανδία με τη Γεωργία θα είναι οι πέντε πρώτες ομάδες που θα παίξουν με την Εθνική ομάδα. Στη φάση των «16» (προκρίνονται οι 4 πρώτοι από τους 4 ομίλους), η Ελλάδα θα βρεθεί απέναντι σε αντιπάλους από τον όμιλο της Λεττονίας, που δεν προκαλούν… τρόμο στον δρόμο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παίξει στους χιαστί αγώνες (1-4, 2-3) με μια εκ των Λιθουανίας, Ουκρανίας, Λεττονίας, Τσεχίας, Εσθονίας και Βελγίου και όπως παραδέχτηκε ο τεχνικός της Εθνικής, Φώτης Κατσικάρης «πέραν της πρώτης φάσης που θα διεκδικήσουμε ακόμα και το απόλυτο, η εκκίνησή μας θα γίνει στη φάση των 16, γιατί είναι το σημείο του αποκλεισμού μας στο Παγκόσμιο κύπελλο και μας έχει στεναχωρήσει πολύ». Συνεπώς, η Εθνική με απαραίτητη πληρότητα παικτών και τη δεδομένη προσοχή, μπορεί να φτάσει στους «8» του Ευρωμπάσκετ, ξεπερνώντας το ψυχολογικό εμπόδιο του νοκ άουτ αγώνα και να κοιτάξει ψηλότερα για τη θέση που της έχει λείψει πολύ την τελευταία πενταετία.

Στον Α΄ όμιλο (Μονπελιέ) συμμετέχουν η Γαλλία, η Φινλανδία, η Βοσνία, η Ρωσία, η Πολωνία και το Ισραήλ, ενώ στον Β΄ όμιλο (Βερολίνο) που είναι και ο δυσκολότερος όλων, θα παίξουν η Γερμανία, η Ισπανία, η Σερβία, η Τουρκία, η Ιταλία και η Ισλανδία. Οι δύο πρώτες ομάδες του Ευρωμπάσκετ, θα παίξουν απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (2016), ενώ οι κάτοχοι των θέσεων από την 3η έως την 6η, θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους σε Προολυμπιακό τουρνουά.

• Το παιχνίδι του Αρη με τον ΠΑΟΚ για τη 2η αγωνιστική της Α1 που είχε διακοπεί, θα επαναληφθεί από την αρχή, παρουσία φιλάθλων και με νέο φύλλο αγώνα, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ. Η ημερομηνία διεξαγωγής της αναμέτρησης θα καθοριστεί από την αρμόδια Επιτροπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT