Αποχώρησαν από τα μπλόκα οι μεταλλωρύχοι στην Χαλκιδική

Αποχώρησαν από τα μπλόκα οι μεταλλωρύχοι στην Χαλκιδική

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο δικογραφίες σχηματίστηκαν για παρακώλυση συγκοινωνιών σε βάρος εργαζομένων στα μεταλλεία της «Ελληνικής Χρυσός» με αφορμή τους αποκλεισμούς δρόμους στους οποίους προέβησαν, κατά τα δύο τελευταία 24ωρα, στους κόμβους Στρατωνίου και Γοματίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, η πρώτη δικογραφία σχηματίστηκε για τους αποκλεισμούς της Μ. Δευτέρας και η δεύτερη για τους αντίστοιχους χθεσινούς, Μ. Τρίτη. Η πρώτη, κατά την ίδια ενημέρωση, περιλαμβάνει 13 άτομα και η δεύτερη 19, ενώ, πέντε εξ αυτών βρίσκονται και στις δύο δικογραφίες.

Οι δικογραφίες θα αποσταλούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χαλκιδικής για τα περαιτέρω.

Την ίδια ώρα, οι μεταλλωρύχοι, από χθες το απόγευμα, αποχώρησαν από τα «μπλόκα» τους. Κατά τους ίδιους, επρόκειτο για συμβολικούς αποκλεισμούς, στο πλαίσιο κινητοποίησης υπέρ της συνέχισης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Χαλκιδική, αλλά και σε ένδειξης διαμαρτυρίας για την «τρομοκρατία και τον εκφοβισμό», που, όπως καταγγέλλουν, υφίστανται από αντιδρώντες στην επένδυση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT