Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία μνήμης του Αλ. Γρηγορόπουλου

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία μνήμης του Αλ. Γρηγορόπουλου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 35 προσαγωγές προχώρησαν αστυνομικοί στην περιοχή των Εξαρχείων, έπειτα από τα επεισόδια που «στιγμάτισαν» για μια ακόμα φορά τις εκδηλώσεις για την επέτειο του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Από αυτές οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις εκ των οποίων οι έξι αφορούσαν ανήλικους.

Αντιεξουσιαστές και αστυνομικές δυνάμεις συγκρούονταν από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Εξαρχεία και τους γύρω δρόμους, σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα που θύμιζε πεδίο μάχης.

Ορμητηριο των αντιεξουσιαστών ήταν η πλατεία Εξαρχείων όπου περίπου 500 άτομα εξαπέλυαν επιθέσεις προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στην οδό Στουρνάρη, έξω από το Πολυτεχνείο, όπου νεαροί επιχείρησαν να πυρπολήσουν ένα ΙΧ αυτοκίνητο, αλλά η φωτιά σβήστηκε από τους αστυνομικούς, ενώ έβαλαν φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Εμμανουήλ Μπενάκη. Ενταση δημιουργήθηκε και στην Ομόνοια, όπου σύμφωνα με την αστυνομία βρίσκονταν 300 άτομα, ενώ συγκεντρωμένα άτομα υπήρχαν και στα Προπύλαια.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Σημειώνεται ακόμη, ότι το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν στην περιοχή του λόφου του Στρέφη, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, περισσότερες από 100 βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT