Τιμή στα θύματα του ISIS από τον Πρ. Παυλόπουλο

Τιμή στα θύματα του ISIS από τον Πρ. Παυλόπουλο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον πιο απόλυτο τρόπο καταδίκασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος «τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττουν οι στυγνοί εγκληματίες του Daesh (ΙSIS)», υποδεχόμενος χθες στο Προεδρικό Μέγαρο τη νεαρή Νάντια Μουράντ Μπασί Τάχα, μέλος της μειονότητας των Γιαζίντι, η οποία το 2014 είχε πέσει θύμα απαγωγής από μέλη του «Ισλαμικού Κράτους».

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε στη νεαρή κοπέλα ότι «μέσα από τον προσωπικό σας εφιάλτη και τον προσωπικό σας Γολγοθά, κατά τη φρικτή γενοκτονία των Γιαζίντι, έχετε αναδειχθεί σε σύγχρονο σύμβολο γενναίας υπεράσπισης της αξίας και της αξιοπρέπειας του Ανθρώπου».

Η νεαρή Γιαζίντι, η οποία στις 16 Δεκεμβρίου παρουσιάσθηκε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την ευκαιρία να προβάλει τα δεινά που υφίσταται ο λαός της, σημειώνοντας: «Εγώ είχα την τύχη να γλιτώσω από τις δυνάμεις του Daesh μεταξύ των χιλιάδων κοριτσιών που είχαν απαχθεί. Το Daesh επιτέθηκε στις 3 Μαρτίου του 2014. Σκότωσαν τους άντρες και πήραν τα παιδιά στα στρατόπεδα και στις βάσεις τους. Κάθε μέρα μάς πωλούσαν σε άνδρες του Daesh, είτε της Συρίας είτε του Ιράκ. Εγώ δεν έμεινα πολύ καιρό, έμεινα τρεις μήνες, αλλά με πήραν πάνω από δώδεκα αγωνιστές ή πολεμιστές, αντάρτες του Daesh».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε η Ελλάδα να μεσολαβήσει, μέσω του γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, ώστε να ζητηθεί από τον πρόεδρό του, Μάρτιν Σουλτς, να μιλήσει η κ. Μουράντ Μπασί Τάχα στην ολομέλεια του Ε.Κ., προκειμένου να αναδειχθεί περαιτέρω το πρόβλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT