Γ. Μουζάλας: Δεν εγγυώμαι ότι δεν θα πεθάνουν παιδιά στην Ειδομένη

Γ. Μουζάλας: Δεν εγγυώμαι ότι δεν θα πεθάνουν παιδιά στην Ειδομένη

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαιρετικά επικίνδυνη είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ειδομένη με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, να δηλώνει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα πεθάνουν παιδιά την Ειδομένη, προσθέτοντας ωστόσο πως θα γίνει κάθε προσπαθεια για να μην συμβεί αυτό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παρέμβει ο Στρατός στην Ειδομένη, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για επίσημο χώρο φιλοξενίας μεταναστών.

Μετά την αποχώρηση του προσωπικού από τις περισσότερες ΜΚΟ (καθώς όπως τονίζουν οι συνθήκες δεν επιτρέπουν πλέον να φέρουν εις πέρας το έργο τους με ασφάλεια) οι συνθήκες είναι ανεξέλεγκτες.

Οι άνθρωποι που παραμένουν στο σημείο βρίσκονται σε απόγνωση και κάποιοι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα ξεκινώντας απεργία πείνας. Μέλη της ΜΚΟ PRAKSIS που εργάζονται για τα ασυνόδευτα ανήλικα και που παραμένουν στο σημείο, έπεισαν τους μεταναστες και πρόσφυγες να μοιράσουν τροφή και παιδικό γάλα στα παιδιά.

Ωστόσο «κάθε στιγμή μπορεί να ξεσπάσει κρίση» αναφέρουν ατομα που παραμένουν στην Ειδομένη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT