Κλήσεις σε Παπασταύρου και Μιωνή ως υπόπτους

Κλήσεις σε Παπασταύρου και Μιωνή ως υπόπτους

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία βρίσκονται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών που διερευνούν θέματα φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος για τον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου που είχε βρεθεί σε λογαριασμό στη λίστα Λαγκάρντ, για τον οποίο κατέβαλε ήδη 3,4 εκατ. ευρώ, αν και ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ήταν απλά πληρεξούσιος και όχι ιδιοκτήτης του λογαριασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα στοιχεία που έφθασαν στην Εισαγγελία της Αθήνας, έπειτα από αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, συνηγορούν υπέρ του ότι στην εταιρεία, λογαριασμός της οποίας είχε εντοπιστεί στη λίστα Λαγκάρντ, ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου ήταν δικαιούχος και όχι όπως ισχυριζόταν ο ίδιος πληρεξούσιος (καταπιστευματοδόχος κατά τη νομική ορολογία) του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή.Με βάση τα νεότερα αυτά στοιχεία, τόσο ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου όσο και ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κληθούν ως ύποπτοι, για εξηγήσεις ενώπιον των εισαγγελέων (Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας) που διενεργούν την έρευνα.

Για τον επίμαχο λογαριασμό που είχε εντοπιστεί στη λίστα Λαγκάρντ, ο Στ. Παπασταύρου, αρνούμενος ότι ήταν δικαιούχος του, είχε καταβάλει 3,4 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποφύγει τις ποινικές εμπλοκές ενώ ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή είχε γραπτώς δηλώσει ότι ο λογαριασμός ήταν δικός του και είχαν προσκομιστεί και ανάλογα έγγραφα. Οι κλήσεις για παροχή εξηγήσεων και στους δύο (Παπασταύρου και Μιωνή) είναι θέμα ημερών, ενώ οι ίδιοι αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να καταθέσουν τα υπομνήματά τους ενδεχομένως και πριν από το Πάσχα. Πάντως το υλικό που έφθασε στην Εισαγγελία για την υπόθεση είναι πολυσέλιδο, αριθμεί 450 σελίδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT