2016: Τα βίντεο της «Κ»

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στο 2016 ο φακός της «Κ» βρέθηκε στο Αφγανιστάν, στην Κύπρο, στην Ελβετία, στα ανοιχτά της Λιβύης και στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα καταγράφοντας ξεχωριστά θέματα.

Ακόμη από τον Ιούνιο του 2016 η «Κ» έγινε η πρώτη εφημερίδα στην Ελλάδα και ένα από τα λιγοστά έντυπα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που παράγει και βίντεο 360 μοιρών τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Κλείνοντας τη χρονιά θυμόμαστε μερικές από τις πιο σημαντικές ιστορίες που κατέγραψε ο φακός της «Κ»:

  • Ξεχασμένοι από την Ελλάδα

Η «Κ» ταξίδεψε στην Τουρκία και το Αφγανιστάν για να συναντήσει τους Αφγανούς μεταφραστές που συνεργάστηκαν με τον ελληνικό στρατό στην Καμπούλ. Η Ελλάδα δεν τήρησε την υπόσχεση που τους είχε δώσει για χορήγηση βίζας στους ίδιους και τις οικογένειές τους.


  • Εκτεθειμένοι στον αμίαντο

Απόστρατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που νόσησαν μετά τη θητεία τους σε αντιτορπιλικά με αμίαντο ζητούν δικαίωση.


  • Η επιστροφή

Η «Κ» ταξίδεψε στην Κύπρο με συγγενείς πεσόντων του αεροσκάφους Νοράτλας «Νίκη 4» που καταρρίφθηκε το 1974 από φίλια πυρά στη Λευκωσία και παρουσιάζει τη μεγάλη έρευνα που οδήγησε στον επαναπατρισμό των οστών.


  • Τα καΐκια πεθαίνουν στη στεριά

Η συνάντησε παλιούς καραβομαραγκούς, μάστορες μιας ξεχασμένης πλέον τέχνης, καθώς και ιδιοκτήτες παραδοσιακών ξύλινων καϊκιών τα οποία κινδυνεύουν με αφανισμό.


  • Ο πλούτος των Φούρνων

Στους Φούρνους Ικαρίας εδώ και δύο χρόνια μια ομάδα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων προσπαθεί να συνεργαστεί με ντόπιους ψαράδες και δύτες για να ανακαλύψει αρχαία ναυάγια.


  • Παίζοντας με τα πρωτόνια

Έλληνες δάσκαλοι μαθαίνουν πώς να κάνουν πειράματα με απλά υλικά στο CERN.


  • Ο Μάρτυρας

Η μαρτυρία Έλληνα πρώην έφεδρου αστυνομικού στη Νότια Αφρική για βασανιστήρια και αστυνομική βία κατά μαύρων πολιτών.


  • Στο σημείο της έκρηξης

Η ανταποκρίτρια της «Κ» Ελένη Βαρβιτσιώτη μιλάει με μόνιμη κάτοικο Βρυξελλών που βρισκόταν στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ τη στιγμή του τρομοκρατικού χτυπήματος. (Όλο το βίντεο γυρίστηκε με κινητό τηλέφωνο).


  • Ανοιχτά της Λιβύης

Ψαράς από τη Λέρο διασώζει ως μέλος της ισπανικής ΜΚΟ Proactiva Open Arms πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ιταλία διασχίζοντας τη Μεσόγειο.


  • Στα ίχνη των πλαστών

Τα κόλπα των πλαστογράφων και οι ελέγχοι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και στα εργαστήρια της αστυνομίας για τα πλαστά διαβατήρια.


  • Γυάρος: Ζωή στην εξορία

Η «Κ» καταγράφει τις προσπάθειες φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων που έχουν σκοπό την αξιοποίηση και την ανάδειξη του παρθένου φυσικού πλούτου του νησιού.


  • Οι γιαγιάδες της Λέσβου

Η «Κ» συνάντησε τις τρεις γιαγιάδες της Σκάλας Συκαμιάς που υποδέχονται πρόσφυγες από τα τουρκικά παράλια.


  • Η κατάληψη που έγινε ξανά σχολείο

Η «Κ» μπήκε στο «Λύκειο Θεόδωρος Αγγελόπουλος» που δημιουργήθηκε στη θέση της κατάληψης «Βίλα Αμαλία» στο κέντρο της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT