Επεισοδιακή ήταν η προσαγωγή της Πόλας Ρούπα από το κρησφύγετό της στην Ηλιούπολη στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Yπηρεσίας. Αυτό αποκάλυψε η 48χρονη, χθες, στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» και επιβεβαίωσαν αρμόδιες αστυνομικές πηγές.
Καταθέτοντας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για όσα εκτυλίχθηκαν ανάμεσα σε αυτήν και τους αστυνομικούς στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, η μέχρι πρότινος καταζητούμενη τρομοκράτισσα είπε: «Τους έβριζα απ’ την πρώτη στιγμή, βιαιοπράγησα εναντίον τους, έκανα απόπειρα να χτυπήσω τον επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής, απείλησα τον Χαρδαλιά και τη Νικολού και είπα να τους μεταβιβάσουν πως όσα χρόνια κι αν περάσουν θα βγω και θα τους ξεριζώσω την καρδιά, γιατί έκλεισαν το παιδί σε ψυχιατρείο ενώ ήταν υγιές. Κι αν δεν γνώριζαν πως θα πέθαινα από την απεργία πείνας και δίψας, θα το κρατούσαν μέσα. Ο πόλεμος έχει αξίες, αυτοί δεν έχουν, εγώ στο δικό τους παιδί αυτό δεν θα το έκανα».
Τη βίαιη-επιθετική συμπεριφορά της Ρούπα το διάστημα της κράτησής της στη ΓΑΔΑ επιβεβαίωσαν μιλώντας στην «Κ» καλά ενημερωμένες πηγές. Οπως είπαν, η 48χρονη επιτέθηκε αρχικά φραστικά στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής κατηγορώντας τους ότι της πήραν παράνομα το 6χρονο παιδί της και το έκλεισαν στο ψυχιατρείο. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσέθεσαν ότι η ένταση κλιμακώθηκε στους διαδρόμους του 12ου ορόφου –η Ρούπα φέρεται να κάπνιζε εκτός κρατητηρίου περιστοιχισμένη από αστυνομικούς– όταν στη θέα αξιωματικού της Αντιτρομοκρατικής και έπειτα από ένα σύντομο διάλογο μαζί του η 48χρονη αποπειράθηκε να τον χτυπήσει στο πρόσωπο. Εκείνος αντέδρασε ενστικτωδώς και απέφυγε το χτύπημα. Στον «καβγά», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πήρε μέρος και η 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου που μέχρι εκείνη την ώρα παρέμενε σιωπηλή, εξαπολύοντας ύβρεις κατά του συγκεκριμένου αστυνομικού. Μάλιστα το περιστατικό εκτυλίχθηκε παρουσία των γονιών της, που είχαν από την πρώτη στιγμή μεταβεί στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Πάντως, απαντώντας στις κατηγορίες της 48χρονης για τη διαχείριση στο θέμα του 6χρονου γιου της, αστυνομικές πηγές έλεγαν χθες ότι «για όλες τις κινήσεις που θα ακολουθούσαν τη σύλληψη της Ρούπα είχε προηγηθεί συνεννόηση της Αστυνομίας με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου». Επιπλέον, διευκρίνιζαν ότι εφαρμόστηκαν κατά γράμμα οι διατάξεις του νόμου 1532 που προβλέπει ότι σε περίπτωση σύλληψης των δύο γονέων, η επιμέλεια του ανήλικου παιδιού περνάει αυτόματα στον εισαγγελέα ανηλίκων.
«Η εισαγγελέας ανηλίκων έβγαλε διάταξη που όριζε ότι μέχρι την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας για την ανάληψη της επιμέλειας του παιδιού απαγορευόταν στους συγγενείς της Ρούπα να έχουν οποιαδήποτε επαφή μαζί του. Η δική μας άποψη ήταν το παιδί να δινόταν στη μητέρα της 48χρονης όπως και τελικά έγινε», ήταν το σχόλιο στην «Κ» αστυνομικού που παρακολούθησε από κοντά τη διαδικασία.