Για πάνω από δύο μήνες ο 29χρονος Κ.Γ. βρισκόταν στο επίκεντρο της έρευνας για την εξιχνίαση των επιθέσεων με δέματα-βόμβες σε ξένους αξιωματούχους και τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Επιτηρούνταν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής αν και όπως διευκρινίζουν αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπήρχαν διαστήματα που τα ίχνη του χάνονταν.
Ο 29χρονος ήταν μεταξύ των υπόπτων καθώς έως το 2015 φέρεται να διατηρούσε επαφές με έγκλειστα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Τον τελευταίο 1.5 χρόνο επέλεξε να αποσυρθεί από το προσκήνιο και -όπως αποδείχθηκε- να περάσει στην παρανομία. Στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. υπήρχε ανησυχία για το ενδεχόμενο να προχωρούσε σε νέες επιθέσεις, αν και μέχρι τη σύλληψή του δεν υπήρξε σαφής ένδειξη ότι προετοίμαζε κάτι τέτοιο. Τελευταία μάλιστα εμφανιζόταν ανενεργός, γεγονός που οδήγησε τους αστυνομικούς στην απόφαση να ολοκληρώσουν τη μυστική έρευνα και να προβούν στη σύλληψή του.
«Στην κατοχή του βρέθηκε μια ημιτελής βόμβα, ένα τάπερ με ωρολογιακό μηχανισμό από το οποία έλειπε η εκρηκτική ύλη. Είχε μεσολαβήσει αρκετός χρόνος από την τελευταία ενέργεια της “Συνωμοσίας” και επομένως είναι αρκετά πιθανό το επόμενο διάστημα να επιχειρούσε να επιστρέψει στη δράση» δήλωσε στην «Κ» αρμόδια αστυνομική πηγή.
Ο 29χρονος είχε μισθώσει το διαμέρισμα στην οδό Αλκαμένους τον Δεκέμβριο του 2015 και πρόσφατα είχε προπληρώσει τα ενοίκια μέχρι το Δεκέμβριο του 2017. Η σύλληψή του έγινε τη στιγμή που μετέφερε τα όπλα και τα εκρηκτικά σε νέο κρησφύγετο. «Κατέβαλε όλα τα μισθώματα προκειμένου να δημιουργήσει το προφίλ του συνεπή ενοικιαστή και να μην κινήσει υποψίες. Όταν ολοκλήρωνε τη μεταφορά των όπλων και εκρηκτικών πιθανολογούμε ότι θα επέστρεφε για να καθαρίσει το χώρο για να μην αφήσει ίχνη. Σε κάθε κίνησή του έπαιρνε αυστηρά μέτρα ασφαλείας ωστόσο, δεν είχε αντιληφθεί ότι το σπίτι βρισκόταν σε κλοιό» τόνισε αστυνομική πηγή.
Σε ότι αφορά τη διασύνδεσή του με κατηγορούμενους για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» διευκρινίζεται το εξής: η «μήτρα» της πλαστής ταυτότητας που ο 29χρονος χρησιμοποίησε για τη μίσθωση του διαμερίσματος στην οδό Αλκαμένους είχε βρεθεί –σε ψηφιακή μορφή- στο ηλεκτρονικό υπολογιστή της Πόλας Ρούπα, κατά τη σύλληψή της τον Ιανουάριο στην Ηλιούπολη. Τα στοιχεία του πλαστού εγγράφου αντιστοιχούν σε μάρτυρα στη δίκη για την βομβιστική επίθεση στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Απρίλιο του 2014. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας». «Είχαν αντλήσει τα στοιχεία του από τη δικογραφία» εξήγησε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ..
Ο ίδιος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο 29χρονος να πήρε μέρος σε ενέργειες στο πλευρό της Ρούπα μέχρι την ημέρα της σύλληψής της, δίχως προς το παρόν να υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο. «Νοίκιασε το διαμέρισμα στην οδό Αλκαμένους το Δεκέμβριο του 2015. Περίοδος που συμπίπτει χρονικά με το σχέδιο απόδρασης με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό του Νίκου Μαζιώτη και μελών της Συνωμοσίας. Με δεδομένο ότι η απόπειρα αποτέλεσε ουσιαστικά ‘σύμπραξη’ των δύο ομάδων, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ο 29χρονος να συνέδραμε τις προσπάθειες της Ρούπα να ‘βγάλει’ το Μαζιώτη από τη φυλακή».
Αντίστοιχα, η Αντιτρομοκρατική εξετάζει το ενδεχόμενο ο νεαρός συλληφθείς να είχε συμμετοχή σε μια ακόμα ενέργεια της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς»: τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, τον Οκτώβριο του 2016. Σ’ αυτή την κατεύθυνση «δείχνουν» τα ευρήματα (εκρηκτικές ύλες, πυροκροτητές, επιτραπέζια ρολόγια) από το κρησφύγετο της πλατείας Αττικής. Απαντήσεις στα παραπάνω ενδέχεται να προκύψουν από την ανάλυση-επεξεργασία των USB, ηλεκτρονικών υπολογιστών , καρτών sim που βρέθηκαν στην κατοχή του 29χρονου.
Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται τέλος η συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με τις διωκτικές-δικαστικές αρχές της Γερμανίας και της Γαλλίας στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι δύο από τα δέματα που κατηγορείται ότι ταχυδρόμησε ο νεαρός είχαν ως αποδέκτες τον Γερμανό πρώην υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι.