Συνελήφθη ο 44χρονος για τη δολοφονία του τοπογράφου

Συνελήφθη ο 44χρονος για τη δολοφονία του τοπογράφου

Στοιχείο – κλειδί για την αποκάλυψη της ταυτότητας του δράστη αποτέλεσε το πλούσιο υλικό από τις κάμερες πριν και μετά τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου. Ο 44χρονος αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση. Τι δήλωσε στις Αρχές η σύντροφος του συλληφθέντα για τις συναντήσεις του στη Μύκονο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη 44χρονου υπόπτου που είχε προσαχθεί νωρίτερα για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση, ωστόσο υπάρχουν πολλά στοιχεία σε βάρος του.

Το στοιχείο – κλειδί που οδήγησε τους αστυνομικούς στην αποκάλυψη της ταυτότητάς του ήταν το πλούσιο υλικό που συγκέντρωσαν από βίντεο πριν και μετά τη δολοφονία του 54χρονου.

Από την ανάλυση του οπτικού υλικού οι αστυνομικοί διαπίστωσαν, ότι ο εκτελεστής, μετά τη δολοφονία έφτασε με το μαύρο σκούτερ στην περιοχή του Ζωγράφου, το στάθμευσε σε πάρκινγκ πολυκατοικίας και επιβιβάστηκε στη δική του – μεγαλύτερου κυβισμού – μοτοσικλέτα.

Τόσο η μοτοσικλέτα του 44χρονου όσο και το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

ΤΙ είπε στις Αρχές η σύντροφός του

Η σύντροφός του, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρεται να αποκάλυψε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών όπου προσήχθη και εξετάστηκε ότι προ μήνων είχαν ταξιδέψει στη Μύκονο με τον 44χρονο, ο οποίος είχε συναντήσεις στο νησί με άτομα, για «δουλειές» όπως φέρεται να της είχε πει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναγνώρισε σε φωτογραφίες που της έδειξαν οι αστυνομικοί ένα από τα άτομα αυτά.

Ο συγκεκριμένος, βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας της Ασφάλειας, κλιμάκιο της οποίας βρέθηκε στη Μύκονο και αναζήτησε μέσα από καταθέσεις στοιχεία για τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του τοπογράφου, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν πλήρωσαν για να βγει από τη μέση ο άτυχος 54χρονος.

Εμπλεκόταν στην απαγωγή Παναγόπουλου

Ο 44χρονος δεν είναι άγνωστος στις αστυνομικές αρχές. Φέρεται να είχε φυσική παρουσία στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009 και είχε επίσης σχέσεις με γνωστό Ελληνα βαρυποινίτη – μέλος της λεγόμενης GREEK MAFIA – που σύμφωνα με τις αρχές ήταν ανάμεσα στους ηθικούς αυτουργούς της υπόθεσης.  

Είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη αλλά τελικά η ποινή του μειώθηκε στα 15 χρόνια.

Ο 44χρονος έχει κατηγορηθεί για ληστείες σε επαρχιακές πόλεις, για ξυλοδαρμούς και για εκβιάσεις καταστηματαρχών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έρευνα διενεργήθηκε στο σπίτι του 44χρονου, καθώς και της συντρόφου του. Σημειώνεται ότι έχουν κατασχεθεί τόσο τα κινητά τηλέφωνα των δύο προσαχθέντων, αλλά και οι ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκαν στο σπίτι του υπόπτου.

Ακόμα, αναμένεται να ζητηθεί και άρση απορρήτου, προκειμένου να διερευνηθεί το στίγμα που εξέπεμπε το κινητό του τηλέφωνο, τις κρίσιμες ώρες κατά τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT