«Τα επεισόδια μεταξύ οδηγών ταξί στα ΚΤΕΛ Κηφισού είναι πολύ συχνά»
τα-επεισόδια-μεταξύ-οδηγών-ταξί-στα-κ-563195332

«Τα επεισόδια μεταξύ οδηγών ταξί στα ΚΤΕΛ Κηφισού είναι πολύ συχνά»

Στον απόηχο των πυροβολισμών για μία κούρσα, η «Κ» συνομίλησε με εργαζόμενους. Για συγκρούσεις «φατριών», κλοπές και αίσθημα φόβου κάνει λόγο ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών

Αναστασία Σταματοπούλου
Ακούστε το άρθρο

Ηταν μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας όταν κλήθηκε η αστυνομία για επεισόδιο και πυροβολισμούς μεταξύ οδηγών ταξί στην πιάτσα των ΚΤΕΛ στον Κηφισό. «Είναι κάτι συνηθισμένο για εμάς πλέον. Μπορεί να βγαίνουν πρώτη φορά τα όπλα, αλλά τα επεισόδια μεταξύ οδηγών είναι πολύ συχνά» λέει στην «Κ» εργαζόμενος στα ΚΤΕΛ

Η αφορμή για το περιστατικό της Δευτέρας ήταν μία κούρσα. Ξεκίνησε στη μία περίπου το μεσημέρι με έναν λεκτικό διαπληκτισμό. 

Λίγο αργότερα όμως, ο ένας από τους εμπλεκόμενους οδηγούς επέστρεψε, μαζί με τρια ακόμη άτομα. Τότε οι δράστες ξεκίνησαν να ξυλοκοπούν το θύμα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και να μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Οι δράστες φεύγοντας πυροβόλησαν 2-3 φορές στον αέρα, με τους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο να εντοπίζουν δυο κάλυκες των 9 χιλιοστών. 

10.000 έλεγχοι, 69 περιπτώσεις οδηγών χωρίς άδεια

Σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία, η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί καθημερινά δράσεις εντός των ΚΤΕΛ Κηφισού τόσο με δυνάμεις της τροχαίας όσο και με άλλες ομάδες όπως είναι η ΟΠΚΕ, για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών φαινομένων.

Από την αρχή του έτους στα ΚΤΕΛ Κηφισού και συγκεκριμένα σε οδηγούς ταξί έχουν πραγματοποιηθεί 10.428 έλεγχοι και όπως διαπιστώθηκε, 69 οδηγοίεν είχαν την απαραίτητη άδεια.

Μόνο την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν 165 έλεγχοι ατόμων και 102 έλεγχοι οχημάτων, ενώ πραγματοποιήθηκαν 5 προσαγωγές και διαπιστώθηκαν 25 παραβάσεις

«Επεισόδια από δύο φατρίες»

«Τα επεισόδια μεταξύ οδηγών δεν είναι μόνο λεκτικά, υπάρχουν και χειροδικίες. Φέτος έχουν γίνει πάνω από 10 περιστατικά. Είναι δύο φατρίες οι οποίες τσακώνονται συνέχεια, μιλάμε περίπου για τριάντα άτομα συνολικά. Και οι ίδιοι οι συνάδελφοί τους, οι ταξιτζήδες, διαμαρτύρονται και φοβούνται» δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλής Φάτσιος.

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι «τα τελευταία δύο χρόνια έχουν παρεισφρήσει διάφορα κακοποιητικά στοιχεία μέσα στα ΚΤΕΛ Κηφισού, τα οποία λυμαίνουν τους επιβάτες και παρουσιάζονται αφενός κλοπές και αφετέρου υπάρχει μία κάστα από τους οδηγούς ταξί, οι οποίοι λόγω της διαφοράς για το ποια κούρσα θα πάρει ο καθένας, ξεκινούν και τσακώνονται. Κινδυνεύουν άνθρωποι».

«Ζητάμε μόνιμη αστυνόμευση»

Ο κ. Φάτσιος σημειώνει ότι έχει απευθυνθεί και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Ζητάμε μόνιμη αστυνόμευση, όπως υπάρχει και στο αεροδρόμιο» τονίζει. «Περνούν κάποιες φορές κάποιες μηχανές, αλλά δεν υπάρχει συνεχής αστυνόμευση. Εχουμε 25.000-30.000 αφίξεις και αναχωρήσεις την ημέρα. Εμείς έχουμε προσωπικό ασφαλείας, αλλά δεν μπορούν να επέμβουν σε συμβάντα». 

Ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, υπογραμμίζει στην «Κ» ότι η «η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, στην οποία ανήκει η τοπική αρμοδιότητα των ΚΤΕΛ, καθώς και οι ομάδες ΟΕΠΤΑ κατά την διάρκεια του χρόνου, τις επίμαχες μέρες και ώρες, μεγάλης εξόδου ή εισόδου συμπολιτών μας, αλλά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούν ελέγχους και έχουν έντονη παρουσία. Εχουν βεβαιωθεί παραβάσεις και σε ταξί και σε αυτοκίνητα».

Μιλώντας τώρα για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς αλλά και για τα επεισόδια μεταξύ οδηγών τα χαρακτηρίζει «ανησυχητικά». 

Παράλληλα όπως εξηγεί ο κ. Ρήγας « υπάρχει η συνεργασία της τροχαίας και με την διοίκηση των ΚΤΕΛ και με την διοίκηση του ΣΑΤΑ έτσι ώστε να υπάρχει ομαλή κυκλοφορία στα ΚΤΕΛ και εύρυθμη λειτουργία προς όφελος των επιβατών και των επαγγελματιών των λεωφορείων».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT