Βίντεο – ντοκουμέντα από τη δράση της συμμορίας που «άδειαζε» καταστήματα στην Αθήνα

Βίντεο – ντοκουμέντα από τη δράση της συμμορίας που «άδειαζε» καταστήματα στην Αθήνα

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί δύο ληστείες και 19 διαρρήξεις

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση συμμορίας που «άδειαζε» καταστήματα, αλλά και διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί δύο ληστείες και 19 διαρρήξεις με τις κινήσεις των κατηγορουμένων να έχουν αποτυπωθεί σε κάμερες ασφαλείας καταστημάτων που έχουν γίνει «στόχος» τους.

Οπως προέκυψε, από τον Νοέμβριο του 2023 είχε διαπιστωθεί από Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας η δράση ομάδας ατόμων αποτελούμενη από τουλάχιστον τρία μέλη, τα οποία διέπρατταν αρχικά ένοπλες ληστείες σε καταστήματα ψιλικών – μίνι μάρκετ, σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, αλλά και διαρρήξεις καταστημάτων και σπιτιών σε περιοχές του κέντρου και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα, στην Καισαριανή, στο Παγκράτι, στον Βύρωνα και στου Ζωγράφου. Μάλιστα, κάποιες φορές στοχοποιούσαν τα ίδια καταστήματα.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εισέρχονταν με όπλα στα καταστήματα μίνι μάρκετ προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, και στη συνέχεια με την απειλή πιστολιών και δεματικών ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους και αφαιρούσαν χρήματα.

Πώς δρούσαν

Επέλεγαν κυρίως, καταστήματα ιδιοκτησίας ατόμων ασιατικής καταγωγής ενώ δεν δίσταζαν, σε ορισμένες περιπτώσεις, να δέσουν τα θύματα τους με δεματικά και καλώδια και τα χτυπήσουν, εγκαταλείποντάς τα ακινητοποιημένα κατά τη διαφυγή τους.

Κατά τη διάπραξη των ληστειών, ο 39χρονος και ο 30χρονος από τους συλληφθέντες, έχοντας τον ρόλο των φυσικών αυτουργών, εισέρχονταν στα μίνι μάρκετ προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και στη συνέχεια ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους και αφαιρούσαν χρήματα.

Τέλος, ο 60χρονος συλληφθείς, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάπραξη των ληστειών είχε αναλάβει τον ρόλο της κάτοψης και του τσιλιαδόρου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT