Απάτη ΕΟΠΥΥ – Βίντεο: Με σακούλες και κούτες έβγαιναν από τα φαρμακεία – Καρέ καρέ η δράση του κυκλώματος

Απάτη ΕΟΠΥΥ – Βίντεο: Με σακούλες και κούτες έβγαιναν από τα φαρμακεία – Καρέ καρέ η δράση του κυκλώματος

Οι συνομιλίες που «καίνε» την εγκληματική ομάδα και οι καταγγελίες που την ξεσκέπασαν

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτογραφίες και βίντεο-ντοκουμέντα από τη δράση των δυο εγκληματικών οργανώσεων, μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη απατών σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, μέσω εικονικής συνταγογράφησης φαρμακευτικών σκευασμάτων, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Στο οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία, καταγράφεται καρέ καρέ η παράνομη δραστηριότητα των μελών του κυκλώματος γιατρών και φαρμακοποιών.

Χάρτινες κούτες

Ειδικότερα, οι δράστες έχουν καταγραφεί να μπαινοβγαίνουν σε φαρμακεία και να μεταφέρουν χάρτινες κούτες και σακούλες. Παράλληλα, οι δικαστικές αρχές έχουν στα χέρια τους πλήθος συνομιλιών που έχουν προκύψει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου οι οποίες «καίνε» τη δράση των κατηγορουμένων.

Μάλιστα, σε μια από τις συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία καταγράφεται ιδιοκτήτης φαρμακείου, υπάλληλος φαρμακείου και η σύζυγος του ιδιοκτήτη στην οποία προκύπτει η πώληση, κατ’ επανάληψη, μεγάλων ποσοτήτων φαρμακευτικών σκευασμάτων σε τρίτα πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, φέρεται να έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις άγνωστων ατόμων τα οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα παραγγέλνουν φαρμακευτικά σκευάσματα σε μεγάλες ποσότητες (σ.σ. 50, 100, 150, 250, 500 φαρμακευτικά σκευάσματα ανά φορά), τα οποία παραλαμβάνουν χωρίς συνταγή έναντι χρηματικού ποσού, συνήθως ίσο με την αξία της λιανικής τιμής του φαρμάκου.

Από άλλες συνομιλίες προκύπτει ότι υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων στους οποίους πωλούν, παράνομα, φαρμακευτικά σκευάσματα.

Ενδεικτική είναι η φράση ενός 60χρονου φαρμακοποιού, που βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες, όπου σε συνομιλία του καταγράφεται να λέει: «Eλεγα, από αυτούς όλους, μήπως κρατήσουμε μόνο τον “Νικόλα τον κουτσό” και τον “Δανό”», όπου φέρεται να συζητούν το να κρατήσουν ορισμένους «πελάτες», καθώς «έχει γίνει επικίνδυνο» όπως αναφέρουν.

Απάτη ΕΟΠΥΥ – Βίντεο: Με σακούλες και κούτες έβγαιναν από τα φαρμακεία – Καρέ καρέ η δράση του κυκλώματος-1

Οι καταγγελίες που τους ξεσκέπασαν

Η απάτη ξεκίνησε να αποκαλύπτεται από δύο καταγγελίες που έφτασαν στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

«Αρχηγός» του ενός κυκλώματος φέρεται πως ήταν ένας 51χρονος γενικός ιατρός που υποτίθεται ότι εργαζόταν καθημερινά σε κέντρο υγείας της Βοιωτίας, όμως υπάρχουν καταγγελίες κατά τις οποίες διαμαρτύρονταν οι κάτοικοι της επαρχίας λόγω ανεπαρκούς εξυπηρέτησης από τον συγκεκριμένο γιατρό.

Εξίσου βασικό μέλος της πρώτης εγκληματικής ομάδας φέρεται πως ήταν και ένας 57χρονος με το ψευδώνυμο «Μισέλ» που είχε επιφορτιστεί, μεταξύ άλλων, με το να βρίσκει ΑΜΚΑ ασφαλισμένων και παρουσιάζεται, κατά περίπτωση, ως ιατρός ή βοηθός ιατρού, ανάλογα σε ποιον απευθυνόταν.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου εξακριβώθηκε η μετάβαση τόσο του 51χρονου γιατρού όσο και του 57χρονου στα φαρμακεία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, όπου πραγματοποιούσαν συναντήσεις, παρέδιδαν έντυπες συνταγές και παραλάμβαναν κιβώτια ή σακούλες με πλήθος φαρμακευτικών σκευασμάτων και φακέλους με χρήματα.

Επίσης, ένας 50χρονος που υπηρετεί με την ειδικότητα του μαιευτήρα-γυναικολόγου σε Δημοτικό Ιατρείο αποτελεί βασικό μέλος της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται επίσης μια 50χρονη καρδιολόγος, μια 51χρονη οδοντίατρος, που εξέδιδαν ψευδείς ιατρικές συνταγές, ένας φαρμακοποιός και μια υπάλληλος φαρμακείου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT