Δίκη για Ζακ Κωστόπουλο: Ενοχοι και στο Εφετείο οι δύο κατηγορούμενοι

Δίκη για Ζακ Κωστόπουλο: Ενοχοι και στο Εφετείο οι δύο κατηγορούμενοι

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομόφωνα ενόχους έκρινε τους δύο κατηγορουμένους, κοσμηματοπώλη και μεσίτη, για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, όπως είχε συμβεί και πρωτοδίκως. 

Σε πρώτο βαθμό και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών, ωστόσο, λόγω ηλικίας, ο 80χρονος κοσμηματοπώλης δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή και εξέτιε την ποινή του με βραχιολάκι.

Υπενθυμίζεται ότι την ενοχή τους είχε προτείνει πριν από ενάμιση μήνα κατά την αγόρευσή του στο Εφετείο ο εισαγγελέας. Στη σύντομη εισήγησή του, είχε υποστηρίξει πως τα 23 χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος στο κεφάλι ήταν βαριά και συνετέλεσαν καθοριστικά στον θάνατό του. 

Ωστόσο, τα μέλη του δικαστηρίου ομόφωνα αναγνώρισαν στους δύο κατηγορούμενους επιχειρηματίες το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, αρνούμενα την εισαγγελική εισήγηση που ζήτησε να μη δοθεί κανένα ελαφρυντικό.

Οι δικαστές αναγνώρισαν, επιπλέον, στον κοσμηματοπώλη την ελαφυντική περίσταση ότι οι πράξεις του ωθήθηκαν «από ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος».

Σε λίγη ώρα θα ανακοινωθεί η απόφαση επί των ποινών για τους δύο κατηγορούμενους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT