Ενοχή για Γιάννο Παπαντωνίου πρότεινε ο εισαγγελέας

Ενοχή για Γιάννο Παπαντωνίου πρότεινε ο εισαγγελέας

Σε προχωρημένο στάδιο η δίκη του πρώην υπουργού για χρήματα που εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς. Η απόφαση αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία οδηγείται πλέον η δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου ο οποίος δικάζεται για την υπόθεση λογαριασμών που εντοπίστηκαν πριν από χρόνια με αποτέλεσμα να εμπλακεί ο ίδιος και η σύζυγός του σε ποινικές διαδικασίες.

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας που έχει αρχίσει από καιρό, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του πρώην υπουργού και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου καθώς και ενός στενού συνεργάτη του.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αμφισβήτησε την προέλευση των χρημάτων 2,5 εκατ. ευρώ για τα οποία ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι προήλθαν από μια διαδρομή δεκαπενταετίας, υποστηρίζοντας ότι το σενάριό του είναι προσχηματικό.

Κατά τον εισαγγελέα, η εκδοχή ότι τα περισσότερα χρήματα προέρχονταν από συγγενικό του πρόσωπο στον Νίγηρα και από χρήματα που είχε δώσει στην πρώην σύζυγό του, δεν κρίθηκαν ικανά να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν προκύψει για την προέλευσή τους.

Ο εισαγγελέας προχώρησε ένα βήμα παρακάτω αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί η προέλευση των χρημάτων να σχετιζόταν με τα υπουργικά καθήκοντα του Γιάννου Παπαντωνίου.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT