Πρεμιέρα σήμερα του Ψηφιακού Φροντιστηρίου για τη Γ’ Λυκείου

Πρεμιέρα σήμερα του Ψηφιακού Φροντιστηρίου για τη Γ’ Λυκείου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης

Χωρίς… κουδούνι ξεκινά σήμερα, Δευτέρα, στις 4 το απόγευμα την πορεία του το Ψηφιακό Φροντιστήριο του υπουργείου Παιδείας για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Η δωρεάν παροχή ζωντανών μαθημάτων όλων των κατευθύνσεων για τους τελειόφοιτους του Λυκείου είναι πλέον διαθέσιμη στην ιστοσελίδα digitalschool.gov.gr, η οποία έχει ήδη λειτουργήσει από τα τέλη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς με ψηφιακό υλικό για τους μαθητές του Γυμνασίου στα Νέα Ελληνικά και τα Μαθηματικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη, η ψηφιακή πλατφόρμα θα προσφέρει απευθείας μαθήματα τα απογεύματα και θα καλύπτει κάθε κατεύθυνση και μάθημα, ακόμη και τα ειδικά μαθήματα στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Στόχος του εγχειρήματος, κατά το υπουργείο, δεν είναι η υποκατάσταση του μαθήματος στο σχολείο αλλά η συμπλήρωσή του, ώστε, αν κάποιος μαθητής έχει χάσει μια παράδοση ή χρειάζεται διευκρινίσεις, να μπορεί να καλύψει το όποιο κενό προκύπτει.

Σχεδόν 100 καθηγητές θα διδάσκουν και τα 45 μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικώς, περιλαμβανομένων όλων όσων διδάσκονται στα Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια. Θα διδάσκονται ακόμη και 10 μαθήματα από τα μαθήματα Ειδικής Αγωγής για τα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Λύκεια.

Οι περίπου 120.000 μαθητές της τελευταίας τάξης στο σχολείο θα έχουν επίσης τη δυνατότητα διαδραστικής συμμετοχής, ενώ το σύνολο της διδακτέας ύλης θα είναι στη διάθεσή τους σε ψηφιακή μορφή.

Ασκώντας κριτική στο εγχείρημα ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης σχολίασε την περασμένη εβδομάδα στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι το Ψηφιακό Φροντιστήριο όχι μόνο δεν παίρνει τη θέση του ιδιωτικού φροντιστηρίου, αλλά και ακυρώνει περαιτέρω την τάξη της Γ΄ Λυκείου στο σχολείο. Ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Παιδείας ζητεί οι βαθμοί στις τρεις τάξεις του Λυκείου να προσμετρώνται στα μόρια για την είσοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σταδιακά και έως το 2025 στην πλατφόρμα θα ενταχθούν 2.500 βίντεο που θα καλύπτουν ολόκληρη τη διδακτέα ύλη των τάξεων από την Ε΄ Δημοτικού έως και τη Γ΄ Λυκείου, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT