Ελ. Βενιζέλος: Μεγάλες καθυστερήσεις σε πολλές πτήσεις

Ελ. Βενιζέλος: Μεγάλες καθυστερήσεις σε πολλές πτήσεις

Αγνωστο παραμένει πότε θα λήξει η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

2' 4" χρόνος ανάγνωσης

Συνεχίζεται η αναμονή πολλών επιβατών στον διεθνή αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» εξαιτίας της «λευκής απεργίας» που προκήρυξαν χθες το βράδυ αιφνιδιαστικά οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Οπως διαπίστωσε η «Κ» που μετέβη στο αεροδρόμιο, η πλειονότητα των πτήσεων είχε καθυστέρηση από ένα τέταρτο έως –σε ελάχιστες περιπτώσεις– σχεδόν τις δυο ώρες. Αγνωστο παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή πότε θα εξομαλυνθεί η κατάσταση και αν θα λήξει άμεσα η διαμαρτυρία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. 

Ελ. Βενιζέλος: Μεγάλες καθυστερήσεις σε πολλές πτήσεις-1Φωτογραφία: Εξερχόμενοι από το μετρό αρκετοί επιβάτες δεν είχαν ενημερωθεί για την απεργία, ενώ κάποιοι είχαν λάβει ειδοποίηση από την αεροπορική εταιρεία που θα ταξιδέψουν. 

Οι μερικές εκατοντάδες ταξιδιώτες που εξέρχονται νωρίς το μεσημέρι από το μετρό κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο.

Αρκετοί από αυτούς δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί ότι η πτήση τους θα έχει καθυστέρηση. Κάποιοι άλλοι έχουν λάβει σχετική ειδοποίηση από την αεροπορική εταιρεία με την οποία θα ταξιδέψουν. 

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο αρκετοί από αυτούς σαστίζουν, βλέποντας ότι η πύλη τους δεν έχει ανοίξει ακόμη προς επιβίβαση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Χοσέ που έπειτα από μια εβδομάδα διακοπών στην Ελλάδα επιστρέφει σήμερα για Βαρκελώνη. «Η πτήση μου έχει 25 λεπτά καθυστέρηση, ελπίζω να μην αργήσει κι άλλο». Ο ίδιος πάντως δεν χάνει ιδιαίτερα το κέφι του πηγαίνοντας να αγοράσει ένα μπουκάλι νερό, καθώς όπως μας λέει «πέρασα υπέροχα αυτές τις ημέρες».

Δεν είναι βέβαια όλοι το ίδιο υπομονετικοί. Η Εύα που επιστρέφει με το μικρό της κοριτσάκι στην Πράγα εκφράζει την αγανάκτησή της: «Εχω έρθει εδώ και μια ώρα. Η πτήση υποτίθεται πως θα έφευγε σε περίπου μισή ώρα κι ακόμη δεν μας έχει ενημερώσει κάποιος για το πότε θα ξεκινήσει η επιβίβαση. Είναι απαράδεκτο».

Κάποιοι άλλοι είναι πιο τυχεροί όπως ο Γιώργος, φοιτητής που επιστρέφει στο Λονδίνο. «Ενα τέταρτο μόνο καθυστέρηση μας έδειξε, τώρα μόλις άνοιξε η πύλη», μας λέει χαρακτηριστικά πριν πάει να επιβιβαστεί.

Ελ. Βενιζέλος: Μεγάλες καθυστερήσεις σε πολλές πτήσεις-2
«Εχω έρθει εδώ και μια ώρα. Η πτήση υποτίθεται θα έφευγε σε περίπου μισή ώρα κι ακόμη δεν μας έχει ενημερώσει κάποιος για το πότε θα ξεκινήσει η επιβίβαση. Είναι απαράδεκτο», λέει η Εύα που επιστρέφει με το μικρό της κοριτσάκι στην Πράγα.

Ελεγκτές: «Οι πτήσεις κινούνται με την επίσημη χωρητικότητά τους»

Σύμφωνα με όσα μετέφεραν στην «Κ» πηγές από την Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, μέχρι αυτή τη στιγμή οι πτήσεις «κινούνται με την επίσημη χωρητικότητά τους». Στο ερώτημα αν έχουν εικόνα για το πότε θα λήξει η «λευκή απεργία» και ποιος είναι μέχρι στιγμής ο μέσος όρος αναμονής των επιβατών, οι ίδιες πηγές αρκέστηκαν να σχολιάσουν πως ακόμη δεν έχουν κάτι επίσημο να ανακοινώσουν. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT