Ξεμπερδέματα για τα καλά

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Αμερικανοί έχουν τον τρόπο τους. Να οπτικοποιούν τα πάντα και να τα κάνουν θέαμα. Ετσι λίγο πριν το νέο έτος είναι η στιγμή που πρέπει να ξεφορτωθούμε ό,τι κακό μας ταλαιπώρησε την προηγούμενη χρονιά. Η λίστα που είχαν οι συμμετέχοντες στην «National Good Riddance» που διοργανώθηκε στην Times Square της Νέας Υόρκης, μεγάλη. Από τον κορωνοϊό και την οικονομική κρίση μέχρι το πανδεμόνιο των πτήσεων που δημιουργήθηκε λίγο πριν το 2023 εξαιτίας της κακοκαιρίας.REUTERS/Eduardo Munoz

Ξεμπερδέματα για τα καλά-1
REUTERS/Serhii Smolientsev

Εφυγαν βράδυ

Ηλεκτρονική, λένε οι πληροφορίες ήταν η ψηφοφορία μεταξύ των κατοίκων της Οδησσού μετά από εισήγηση του δημοτικού συμβουλίου. Η πλειοψηφία συμφώνησε ότι τα αγάλματα της Μεγάλης Αικατερίνης και των ιδρυτών της πόλης που συμβόλιζαν το ρωσικό παρελθόν, έπρεπε να απομακρυνθούν και έτσι έγινε μέσα στο σκοτάδι.

Ξεμπερδέματα για τα καλά-2

REUTERS/Lindsay DeDario

Τόνοι χιόνι

Φορτηγά περιμένουν στην σειρά για να ξεφορτώσουν το φορτίο τους μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. Είναι η περιοχή που χτύπησε με την μεγαλύτερη σφοδρότητα η κακοκαιρία στις ΗΠΑ και η εικόνα της συγκέντρωσης του χιονιού το αποδεικνύει.

Ξεμπερδέματα για τα καλά-3

 EPA/ZSOLT CZEGLEDI 

Σπίτια για όσους τα χρειάζονται

Το μεγάλο δάσος της Ουγγαρίας υπέστη σοβαρότατες ζημιές στην διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά η σύνθεσή του από βελανιδιές το έκαναν να είναι ανθεκτικό με τα χρόνια. Το Nagyerdo φιλοξενεί 51 προστατευόμενα είδη σπονδυλωτών και 39 προστατευόμενα είδη ασπόνδυλων εκτός των άλλων ζώων που ζουν εκεί. Ανάμεσα σε αυτούς και ο ένοικος του εικονιζόμενου σπιτιού (στην Ουγγαρία έχουν και παράδοση στην ξυλουργική), ένας σκαντζόχοιρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT