Τί ήπιαμε πάλι;

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σορό πάνω στις παλαιότερες, που δεν είναι και λίγες, συγκεντρώνονται οι καινούργιες φιάλες. Μπόλικο αλκοόλ την ημέρα του χρόνου που το ζητά, μια σαμπάνια, ένα κρασί για τις ευχές της καλής χρονιάς, φέρνοντας κέρδη στην εταιρία ανακύκλωσης γυαλιού στο Εμμεν της Ολλανδίας. EPA/Sem van der Wal

Τί ήπιαμε πάλι;-1

EPA/ABIR SULTAN  

Σφραγίδες για τους προσκυνητές

Από το 1300 κρατάει η παράδοση της οικογένειας Razzouk στο τατουάζ. Το κατάστημά τους στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ το διατηρεί ο 27ος στην σειρά διαδοχής της οικογένειας που ακολουθεί το ίδιο επάγγελμα, Wassim Razzouk. Η οικογένεια, κόπτες χριστιανοί, ήρθαν από την Αίγυπτο και έκαναν τατουάζ στους χριστιανούς που έφταναν στην πόλη για το προσκύνημα ως ενθύμιο της επίσκεψης. Μάλιστα πολλές από τις σφραγίδες, όπως αυτή που κρατά ο Wassim έχουν εκατοντάδες χρόνια ιστορία πίσω τους.

Τί ήπιαμε πάλι;-2

 AP Photo/Mohamed Salah

Τελετή παράδοσης

Από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Χιούστον κατέφτασε η ξύλινη σαρκοφάγος στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου. Οι Αμερικανοί επιστήμονες αποδέχτηκαν ότι το αντικείμενο ήταν προϊόν κλοπής και επιστράφηκε στην πατρίδα του. Η σαρκοφάγος είναι η πρώτη επιστροφή αντικειμένου στην χώρα που ανήκει, για την νέα χρονιά, καθώς πλήθος άλλων είχαν επιστραφεί πέρυσι δημιουργώντας ένα ελπιδοφόρο για τις ελληνικές αρχαιότητες προηγούμενο.

Τί ήπιαμε πάλι;-3
EPA/YAHYA ARHAB

Για την καλή χρονιά στην Υεμένη

Εθελόντριες οι πλήρως καλυμμένες κυρίες, έχουν πάρει τις σκούπες τους ενώ οι άνδρες τριγυρίζουν στην αγορά, με σκοπό να καθαρίσουν την πόλη. Σκουπίδια και χώματα θα απομακρυνθούν από την Sana’a όχι μόνο για την αισθητική αλλά και για την υγεία των κατοίκων με αφορμή την είσοδο της νέας χρονιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT