Νέα χρονιά, νέα καρναβάλια

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε για τα καλά η καρναβαλική σεζόν με την Νότιo Αφρική να έχει τα σκήπτρα με το Καρναβάλι των Γελωτοποιών από όπου και η φωτογραφία του Junior Lambrechts την ώρα της μεταμόρφωσης του. REUTERS/Shelley Christians

Νέα χρονιά, νέα καρναβάλια-1

REUTERS/Ueslei Marcelino

Ενας δικός τους

Δεν έχει να κάνει μόνο με το ποδόσφαιρο, ο Πελέ ήταν ένας δικός τους άνθρωπος με διεθνή ακτινοβολία. Γι αυτό και όλοι βρήκαν στους δρόμους για να αποχαιρετήσουν όχι μόνο έναν θρύλο, αλλά και ένα κομμάτι της ιστορίας τους καθώς περνούσε πάνω στο όχημα της πυροσβεστικής.

Νέα χρονιά, νέα καρναβάλια-2

EPA/OLEG PETRASYUK

Δείγμα θάρρους

Τι είδηση θα μπορούσε να έχει μια φωτογραφία ανθρώπων που διασκεδάζουν στην χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης τους με φώτα, μουσικές και λούνα παρκ; Και όμως, όταν η εικόνα είναι από το Κίεβο την ημέρα μάλιστα που drone χτυπούν κατά κύμματα την πόλη και τα περίχωρά της, είναι να απορρείς από την δύναμη αυτών των ανθρώπων που θέλουν να συνεχίσουν μια κανονικότητα όταν τα πάντα γύρω τους γκρεμίζονται.

Νέα χρονιά, νέα καρναβάλια-3

REUTERS/Javier Corbalan 

Οταν τα νομίσματα βυθίζονται

Παλιά πέσος χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης Sergio Diaz από την πόλη Σάλτα της Αργεντινής για να δημιουργήσει τα έργα του. Μάλιστα για να δώσει μια σαφή εικόνα της συνεχιζόμενης αύξησης του πληθωρισμού της χώρας του αλλά και τον ρόλο του δολαρίου στην οικονομική της κατάσταση, κατέληξε σε αυτή την σύνθεση, μια αντιγραφή από την διάσημη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Τα σαγόνια του καρχαρία».

Νέα χρονιά, νέα καρναβάλια-4

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Πρωτοχρονιάτικο μέτρημα

Ενας φρύνος μαία ή Αλύτης, βολεύτηκε πάνω στην αριθμομηχανή των υπαλλήλων του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου. Νέα χρονιά και τα μηχανάκια έχουν πάρει φωτιά, βάρος, ύψος νέοι πληθυσμοί, όλα και όλοι καταμετρούνται, από τους γορίλες μέχρι τα ψάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT